Napközben: Indulnak a zöldségkosaras AMAP rendszerek

A március 10-i adás tartalmából
 

Iskolaválasztás, iskolaérettség
Az általános iskola választás nem könnyű feladat, főleg ha az első gyermeknek keresünk megfelelő oktatási intézményt. Sok ezer szülő ezekben a hetekben keresgél, gondolkodik, hogy milyen iskolába is írassa majd gyermekét, milyen stílusú, hangulatú, oktatási formában működő intézményt válasszon. Gyakori probléma az iskolaérettség kérdése is, maradjon még az óvodában vagy már kezdje az iskolát? Kire hallgasson a szülő ha bizonytalan?
Vendégek: Tombi Judit, fejlesztő pedagógus, tanító, Ovisuli munkatársa, Győrfi Lili, pszichológus, Palotás Ádám, legjobbiskola.hu létrehozója

Hallgassa meg!

Kerékpárutak fejlesztése
Elindult a kerékpáros szezon, több új kerékpárút megépüléséről döntött tavaly a kormány melyek több ütemben 2019-ig épülnek majd. Eldőlt a régóta vár EuroVelo 6-os kerékpárút útvonala és megépülése is. Ezzel párhuzamosan megújul a Balatoni bringakörút is. Verőcén túraközpont létesül. Van tehát jövő a kerékpáros turizmusban, kihasználtságról, szolgáltatókról, az idei fejlesztésekről beszélünk.

Vendégek: Németh Zsolt, Kerékpáros Magyarország Szöv., alelnöke
Grauszmann György, Verőce polgármestere
Kenéz István, Balatonlelle polgármester

Hallgassa meg!

– Indul a szezon- fogd a közösségi kosarat!
Indulnak a zöldségkosaras AMAP rendszerek- most lehet csatlakozni a közösségeknek azokhoz a gazdákhoz akiktől egész évben vásárolnának friss zöldséget és gyümölcsöt. Az elmúlt években reneszánszukat élik ezek a közösségek, amely biztos piacot jelent a gazdának, minőségi, tiszta nyomon követhető alapanyagokat jelent a többnyire városi vásárlóknak.

Vendégek: Németh Ildikó, Kertvárosi Kamra, szervező
Keresztesiné Drevenka Orsolya, SzandaSzögi Ökokertészet, gazdálkodó

Hallgassa meg!

Bozsik gazda
Bozsik gazda kertészeti tanácsai+ békamentés Farmoson-DINPI-szervezés alatt.

Napközben – Kossuth – március 10., péntek – 9.00

Szerkesztő: Czifra Szilvia
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább