Vasárnapi újság: A magyar filmgyártás sikerei

A március 5-i adás tervezett tartalmából.
 

Bezár a kiskapu. A Kereszténydemokrata Néppárt javaslata szerint a jövőben nem lehetne kikiáltási áron alul elárverezni a fizetésképtelen adósok házait, lakásait. Soltész Miklós államtitkár szerint megszűnhet az a képtelen helyzet, hogy az adós úgy veszítheti el otthonát, hogy ez után is adós maradhat.

Hallgassa meg!

A magyar filmgyártás sikerei. Andy Vajna kormánybiztos úgy véli, a romokból sikerült újjáépíteni a filmkészítés hátországát, így a kezdetben őt támadó hangok mára elhalkultak. A Filmalapért felelős producer szívesen támogatna magyar történelmi mozik készítését, de megvalósításra érdemes forgatókönyv egyelőre még nem került a bíráló bizottság asztalára.

Hallgassa meg!

George Soros egyetemének nyomdokain. Miért tartja fontosnak az Eötvös Lóránd Tudományegyetem a gender-szak elindítását? Milyen szakemberek képezhetők a kurzusokon? Tudomány-e az, amit még Heller Ágnes is csak szimulált tudománynak minősít? Miben lesznek mesterek a társadalmi nemek mesterképzésen részt vevők?

Hallgassa meg!

Gördülő gazdaság. A vasúti szállítás kiválóan teljesít, de még nagyobb eredményekre is képes lesz a MÁV, ha megvalósul a Budapest-Belgrád vonal korszerűsítése. Egyszersmind csökkenthető lenne az országunkon áthaladó török kamionforgalom, vagyis környezetvédelmi szempontból is fontos beruházás valósulhat meg.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Épülő építőipar. A szakértők konferenciája a résztvevők szerint nem csak arra jó, hogy a területen tevékenykedő cégek között a sokszor felesleges piaci harcokat mérsékelje, de arra is, hogy tájékoztassa az építtetőket a lehetőségekről. Kérdés azonban, miért nem indult be igazán a lakásépítés piaca.

Hallgassa meg!

Papok a GULAG-on. Isten szolgái a szovjetek szemében a klerikális reakció megtestesítői voltak, így a reverendát viselők kapták az első pofonokat és a legalantasabb feladatokat. Hogyan tartották a lelket fogolytársaikban a maguk is segítségre szoruló papok?

Hallgassa meg!

Arany 200. Nagy költőnk születése 200. évfordulójának tiszteletére „Emléke sír a lanton még” – Három évszázad melodrámái Arany János balladáira címmel jelentetett meg CD-t a Gömörország Regionális Kulturális Egyesület.

Hallgassa meg!

A poézis ma is él. Holnap és holnapután zajlik a művészi versmondás és a költemények szeretetének ügyét szolgáló Versünnep Fesztivál fővárosi elődöntője.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – március 5., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Felelős szerkesztő: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább