×

Irodalmi újság: "Minden szál hozzá vezetett..."

A március 5-i adás tartalmából
Hallgassa meg!

Minden szál hozzá vezetett, és minden szál tőle vezet, a magyar szellemi életnek ő a sugárzási központja. Ha van értelme szellemi jelenségekkel kapcsolatban gyökerekről, szerves fejlődésről beszélni, Arany Jánosról lehet ezt mondani.” – írta tanulmányában Szerb Antal.

A költő 200. születésnapjának előestéjén szerdán, megkezdődött a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János-emlékévhez kapcsolódó programsorozata. A tervekről Kalla Zsuzsával a közeljövőben nyíló kiállítás rendezőjével és Csorba Csillával az Arany emlékév kurátorával beszélgettem. „Önarckép álarcokban” ezt a Szentkuty idézetet választották címnek. Milyen álarcokat viselt Arany János?

Határon innen és túl sok helyen emlékeznek Toldi írójára, aki nem volt nyugtalan ember, nem utazta be az országot

Az OSZK könyvtár őrzi többek között Arany János több eredeti kéziratát és ezeket is bemutatják majd az áprilisban nyíló kiállításon, de a nemzeti könyvtár gondozásában nemrégiben megjelent A Budapesti Újságírók Egyesületének 1909 évi almanachja. Az újrakiadásról és az Arany emlékévről beszélgetett Boka Lászlóval irodalomtörténésszel, az OSZK vezetőjével Veres Emese Gyöngyvér.

“Műsorainkat az interneten keresztül visszahallgathatják a www.mediakklikk.hu/kossuth weboldalról.

Irodalmi újság – Kossuth – március 5., vasárnap – 20:06

Szerkesztő-műsorvezető: Bognár Mónika

Tovább a műsoroldalra >>>

MTI Fotó

Videó ajánló

Olvasson tovább