Napközben: Minősített könyvtárak

A március 3-i adás tartalmából
 

Előzetes bizonyítás-mi számít bizonyított ténynek?

Orvosi műhiba, szavatossági igény, jogsértő tartalmak, a kivitelező nem végez időre vagy zaklató sms-ek. Többféle perbe torkolló ügy, amelyek lefolyását akár a közjegyzők is meggyorsíthatják. Kevesen tudják, hogy tények közjegyzői tanúsításával vagy közjegyző által elrendelt előzetes bizonyítással egyszerűen elkerülhető vagy meggyorsítható a pereskedés, a bírósági eljárás. Sok per azért indul, mert a felek már a puszta tényekben sem tudnak megegyezni. Ilyen helyzetekben lehet megoldás a közjegyző előtti előzetes bizonyítás, az igazságügyi szakértő kirendelése, valamint a ténytanúsítás, amelyek a jogviták rendezését segíthetik elő.

Vendégeink: Asbóth-Hermányi Lőrinc, közjegyző, MOKK

Goda Tamás, ügyvéd

Hallgassa meg!

Korlátok nélkül- Speciális Olimpia Téli Világjátékok

Több mint 100 ország mintegy 3 ezer sportolója készül a Speciális Olimpia Téli Világjátékok eseményeire.Hazánk színeit 33 versenyző képviseli majd hófutásban, alpesi síben, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban a március 14-én kezdődő játékokon Ausztriában. A speciális olimpiai mozgalomról, a világjátékok jelentőségéről és sportolóink felkészüléséről is kérdezzük a vendégeket.

Vendégeink: –Lengyel Lajos: a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke

-Bohn Zsombor vagy Péter Dávid: speciális olimpikon gyorskorcsolyázó/ éremesélyesek/

Hallgassa meg!

Minősített könyvtárak-könyvek gyűjteménye vagy közösségi tér, már-már művelődési ház?

Minősített könyvtár- címet kapott a minisztériumtól a BAZ megyei Rákóczi Ferenc könyvtár, a kiemelt kulturális  teljesítményéért. Több olyan rendezvényük is van, ami felkeltette az illetékesek figyelmét . Több vidéki könyvtár is hasonló címmel gazdagodott. Tulajdonképpen mi a feladata ma egy könyvtárnak? Mi egy művelődési háznak? Átalakulóban a feladatok?

Vendégeink: Baráthné Dr. Hajdú Ágnes, Magy. Könyvtárosok Egy. elnök      

Figula Anikó,Győri Széchenyi István Egyetem könyvtárának ig.

Hallgassa meg!

Bozsik gazda kertészeti tanácsai – HUMUSZ újrapapír workshop

Napközben – Kossuth – március 3., péntek– 9.00

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább