×

Domovina: Kolbászfesztivállal búcsúztatni a telet

A március 6-i adásban.

Teáról és másról Kétsopronyban
Egy Békéscsaba melletti kis település szlovák önkormányzata minden évben a farsangi időszakban tartja legnagyobb rendezvényét. Február első vasárnapján több generáció is összejön Kétsopronyban, hogy egy egész délutánt töltsenek együtt. A riportból a szlovák családi teadélután hangulatába kóstolhatnak bele, ahol egyáltalán nem a teáé volt a főszerep.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr:Szögi Lackó
vágó: Raffai Csongor

Dunaegyházán kolbászfesztivállal búcsúztatták a telet
Bács-Kiskun megyében csak három szlovák település található: Kiskőrös, Miske és Dunaegyháza. Utóbbiban, amelyet éppen 800 esztendeje alapítottak, 1712-ben telepedtek le az evangélikus szlovákok.
Szorgalmuknak, kitartásuknak és a kitűnő termőföldnek köszönhetően élték túl az elmúlt évszázadokat. Dunaegyházán híresen jó burgonya, paprika, földi paradicsom, és szőlő terem, a Duna halban gazdag, a környező erdők pedig vadban. A maroknyi szlovákság pedig nagy tiszteletben tartja és ápolja a hagyományokat. Három évvel ezelőtt, élükön a település polgármesterével úgy döntöttek, hogy ők is megmutatják a világnak kolbászkészítő tudományukat. Télbúcsúztató kolbásztöltő és – sütő fesztivált szerveztek. Stábunkat a február 18-án tartott, immár 3. fesztiválra hívták meg. Kedves Nézőink, ilyenkor sajnálja az ember, hogy a televízió nem tudja közvetíteni az ízeket és illatokat.

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr: Szél Zsolt
vágó: Násztor Róbert

Domovina – Duna TV – március 6., hétfő, 7:55
Ismétlés március 6-án, hétfőn 15:35-től a Duna World-ön!

Szerkesztő-műsorvezető: Bencsik János
Szerkesztő munkatárs: Antala Zsuzsanna

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább