Európai idő: Vita a londoni parlament felső kamarájában

A február 25-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

– Migránskrízis. Egy friss uniós jelentés szerint százezrek készülnek Európába Líbiából. A múlt héten kiadtak egy másik jelentést is , ami a 2017-ben várható migrációs kockázatokat elemzi, a helyzet továbbra is súlyos.
– Németországban a tárcaközi egyeztetés végeztével rövidesen a kormány elő kerülhet az a jogszabálytervezet, amely felhatalmazza a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalt hogy a tulajdonos engedélye és külön indoklás nélkül elemezze a menedékkérők mobiltelefonján vagy más adathordozóin szereplő információkat.
– Megkezdődött a londoni parlament felső kamarájában, a Lordok Házában annak a kormányzati határozattervezetnek a vitája, amelynek elfogadása a brit legfelsőbb bíróság januári döntése alapján szükséges a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat hivatalos elindításához. Közben a britek már nem a bevándorlóktól, hanem a gazdasági nehézségektől tartanak jobban.
– Az Európai Unióból történő kilépés Nagy-Britannia számára nem jelent majd alacsonyabb költségeket, éppen ellenkezőleg, London borsos árat fog fizetni ezért – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.
– EUI Hírek
– Hétfőtől nyújthatják be pályázatukat azok a magyarországi városok, amelyek el szeretnék nyerni az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet. A címet viselő városnak az unió 1,5 millió eurós hozzájárulást ítél meg.

Európai idő – Kossuth Rádió – február 25., szombat, 8:33

Szerkesztő-Műsorvezető: dr. Gungl László

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább