×

Domovina: Milyen a budapesti szlovákok farsangi bálja?

A február 27-i adásban.

Csabai Kalendárium 2017
Február elején mutatták be a Csabai Kalendárium 55. évfolyamát. Ezt az évkönyvet 1920-tól 1948-ig az evangélikus egyház adta ki, hogy szlovák anyanyelvükön tájékoztassa az olvasókat és a földműves családokban népművelői feladatokat lásson el. A kalendárium kiadását 1991-ben újították meg, mégpedig az egyház, a városi önkormányzat és a Csabai Szlovákok Szervezetének összefogásával. Ez utóbbi mára megszerezte a kiadói jogokat. Idén 500 darab kalendárium látott napvilágot, egyébként világviszonylatban összesen 6 ilyen jellegű szlovák évkönyv létezik.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr:Kajtsa Zoltán
vágó: Násztor Róbert

Pilisi szlovákok bálja Dorogon
Bár a héten már elkezdődik a nagyböjti időszak, a következő riportban még farsangolni hívjuk önöket és felidézzük a pilisi szlovákok január 28-án Dorogon megrendezett farsangi batyubáljának felejthetetlen pillanatait. A rendezvény házigazdái ezúttal a piliscséviek voltak, akik a 10 pilisi szlovák település 320 bálozóját látták vendégül. Az már csak hab a tortán, hogy 18 évvel ezelőtt szintén a piliscséviek kezdeményezték az első régiós bál megrendezését.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Pokrián Péter
vágó: Borbély Viktor

Budapesti szlovákok farsangi bálja
Február első szombatján stábunkat a Fővárosi Szlovák Önkormányzat bálozói várták. A rendezvényre minden budapesti kerületből érkeztek vendégek és sok fiatal arcot is láthattunk! A Fővárosi Szlovák Önkormányzat rendezvényein sokszor 200, 300, 400 érdeklődő is megfordul. Természetesen a bál nem csak a táncról szól. Stábunkat is egy új könyv, a Szlovák Budapest szerzője fogadta.

szerkesztő: Antala Zsuzsanna
operatőr:Szél Zsolt
vágó: Násztor Róbert

Domovina – Duna TV – február 27., hétfő, 7:55
Ismétlés február 27-én, hétfőn 15:35 a Duna World-ön!

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Szerkesztő munkatárs:Bencsik János
Műsorvezető: Antala Zsuzsanna

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább