Napközben: Mennyire jellemző a régi szakmák megszűnése?

A február 24-i adás tartalmából
 

Kamara létrehozását sürgetik a társasházi képviseletek, a hosszú évek óta húzódó problémák megoldására. Állandó gondot jelent a közös képviseletek és a tulajdonosok közti szakmai egyeztetés hiánya, az általános érdektelenség, a számvizsgáló bizottságok pedig, mivel társadalmi munkában működnek, általában a gazdasági, jogi és műszaki ügyek ismeretének teljes hiányával intézik a ház ügyeit, ami csak fokozza a feszültségeket. Miért alakult ki ilyen vákuum a társasházi törvény életbelépése óta, hogyan lehet megerősíteni szakmailag a számvizsgáló bizottságokat, mennyire ad szakmai alapot a képzés egy társasházat kezelő cégnek, és hogyan lehet valóságosan is ellenőrizni a társasházkezelők munkáját?

Hallgassa meg!

A tavasz közeledtével egyre több zöld programot, kirándulást szerveznek, ám köztük gyakoriak az extrém, veszélyes túrák. Séta az erdélyi havasokban és Kárpátalján medvék és farkasok között. Nemrég halt meg munka közben Rob Stewart kanadai természetfotós, aki a cápákról szóló dokumentumfilmjén dolgozott. Miért kell már a zöld programoknak is extrémnek lenniük, valóban kellenek-e veszélyes vadállatok egy kiránduláshoz, és hol van a határ, mikor üt vissza a természet, ha nem megfelelően viszonyulunk hozzá?

Hallgassa meg!

A fiatalok ma már nem is nagyon tudják, mit jelent kádár mesterség, holott a borászatban ezt a kihalónak vélt mesterséget még mindig űzik. Borsodban az egyik mester lánya szándékozik átvenni az ipart. Mennyire jellemző a régi szakmák megszűnése, és hogyan lehet valóban életszerűen életben tartani őket, hogy ne csak a kultúrtörténet része legyen, hanem valódi hasznot is hozzon a vállalkozás.

Hallgassa meg!

Fotó: http://kabocalap.com

Napközben – Kossuth – február 24., péntek – 9.00

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább