Vasárnapi újság: Dönthet-e Budapest?

A február 19-i adás tartalmából
 
Hallgassa meg!

Dönthet-e Budapest? Elfogadható-e, hogy a magyarországi olimpia rendezéséről csak a fővárosi népszavazás határozzon? Erről is kérdezzük Tarlós István főpolgármestert, aki negyed nyolc után lesz a Vasárnapi újság vendége.

Hallgassa meg!

Békésen zajlott – a békétlenekkel szemben. A hivatalát éppen csak elfoglaló kormány ellen fenekedő multik és liberális politikusok kormánybuktató igyekezete több mint 500 ezer magyart szólított az utcára. Ez volt az első Békemenet. Az 5. évfordulón Bayer Zsolt, Bencsik András, Stefka István, Széles Gábor és Fritz Tamás emlékezik.

Hallgassa meg!

Kiméra. Az ember és a sertés genetikai egyvelege előállítható, sőt akár hasznos is lehet, ha így beültethető emberi szervekhez jutunk. Csak az a kérdés, szabad-e Istent játszanunk? A sikeres amerikai kísérlet ismeretében sem tud egyszerűen igent vagy nemet mondani a lehetőségre Falus András immunológus.

Hallgassa meg!

Mi a Trampizmus? Igazán még nem tudjuk, csak érezzük. Az új amerikai elnök stílusa és törekvései is szóba kerültek a Terror Háza múzeum kerekasztal beszélgetésén.

Hallgassa meg!

A világon minden ötödik, vallása miatt üldözött ember – keresztény. Van, ahol „csak” elűzik otthonaikból, és van, ahol brutális módon lemészárolják a Krisztus-követőket. Mit tesz és mit tehet Magyarország az üldözöttekért? Miért válhatnak atrocitások áldozataivá az európai keresztények? Rétvári Bence államtitkár mond véleményt a kialakult helyzetről.

Hallgassa meg!

Menekülés – Jugoszláviába. Hogyan fogadták déli szomszédaink az 1956-os forradalom elől átszökött kommunistákat és hogyan a forradalom leverése után menekülő ezreket? A történtekről szólt egy szegedi konferencia.

Hallgassa meg!

Balassi-kard. A brazíliai műfordító küldetésének érezte a magyar költészet bemutatását, a magyar költő úgy véli, akkor is alkotni kell, ha a vers csak kevesekhez jut el. A két díjazottal és a díjat alapító Molnár Pál újságíróval beszélgetünk.

Minderről, s még sok fontos, érdekes kérdésről a Vasárnapi Újságban szólunk.

Vasárnapi újság – Kossuth – február 19., vasárnap, 6:00

 

Videó ajánló

Olvasson tovább