Napközben a diákcsere programról

A február 20-i adás tartalmából
 

Megnyílt az NMHH második médiaértést támogató központja, Budapest után Debrecenben is. A médiaértés, a digitális kompetenciák ma már egyenrangúvá váltak az írni-olvasni tudás képességével, ezért fontos már gyerekkorban, de legalábbis fiatalkorban elkezdeni az ismerkedést, azonban később, a munkahelyi, vállalkozói, üzleti életben is alapvető a megfelelő felhasználói tudás, még többet jelent, ha valaki már a programozás felé is képes kitekinteni.

Hallgassa meg!

”Ha valakit a pszichiátriára utalnak, és bent fekszik pár napot, olyan mintha megbélyegeznék.”- mondja a miskolci kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa.
„Pedig jó lenne rendet tenni a fejekben „ ezen az osztályon sokféle kórt kezelnek, anélkül hogy az illetőnek pszichés, vagy ideg alapon bármilyen komolyabb betegsége lenne. -mondja.

Hallgassa meg!

Közeledik a Kft-k kötelező törzstőke emelésének, tavaly meghosszabbított határideje. Hány hazai társaságot érint, milyen módszerekkel érdemes végrehajtani, mi az értelme államháztartási, gazdasági szempontból?

Hallgassa meg!

Még néhány napig adhatják be kérelmüket, illetve pályázatukat azok a középiskolás diákok, akik valamilyen külföldi diákcsere programban kívánnak részt venni és fél-egy évet egy idegen állam iskolájában eltölteni. Milyen lehetőségek vannak, mennyit kell fizetni, milyen biztosításokat érdemes kötni, mely országok a legnépszerűbbek?

Hallgassa meg!

Fotó: http://csalad.hu

Napközben – Kossuth – február 20., hétfő – 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább