Domovina: A kemencében hóviharnak kell lenni!

A február 20-i adásban.

Együtt az úton – magyarok és szlovákok
A Charta XXI Mozgalom a Megbékélésért és Együttműködésért 2010-ben Szlovákiában, Nagymegyeren (Veľký Meder), hét közép-kelet-európai ország képviselőinek kezdeményezésére bontott zászlót. A mozgalom kezdeményezői, a jövendő nemzedékek iránti felelősségük tudatában az ellenségeskedés helyett a megbékélés útját választották. Számot vetni a múlttal és keresni az együttműködési lehetőségeket. Megismerni egymást, késznek lenni a párbeszédre. A Charta XXI Megbékélési Mozgalom a múlt év végén Budapesten tartotta a közös múltról és a közös jövőről az „Együtt az úton – magyarok és szlovákok” című konferenciát.

szerkesztő: Klausz Karola
operatőr: Ormos Péter
vágó: Borbély Viktor, Czinege László

Disznótoros finomságok Kondorosról
A kemencében hóviharnak kell lenni! Tényleg! Legalábbis ezt tanultuk meg Kondoroson, ahol úgy tartják, hogy ha a kemencében hóvihar kerekedik és a pogácsák eldőlnek, akkor a gazdasszony nagyon jól dolgozta ki a tésztát. A pogácsákon kívül kameránk előtt a téli, farsangi időszak kedvencét, a hájas kiflit is elkészítették. A finomságok illata egy pillanat alatt árasztotta el a családi ház udvarát, ahol a kemence található. Ugyan ezt sem és az ízeket sem érzékelhetik a nézők, de azt állíthatjuk, hogy a képek magukért beszélnek! A recept alapján a hagyományos tésztákat otthoni környezetben is elkészíthetik!

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Kajtsa Zoltán
vágó: Násztor Róbert

Domovina – Duna TV – Február 20., hétfő, 7:55
Ismétlés február 20-án, hétfőn 15:35-től a Duna World-ön!

Szerkesztő-műsorvezető: Bencsik János
Szerkesztő munkatárs: Klausz Karola

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/EGYUTT_AZ_UTON.mxf_.00_02_28_21.Still001-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/kondorosi_hajaskifli.mxf_.00_03_12_17.Still001-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább