Napközben a jelmeztrendekről

A február 15-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

Az internet térnyerésével és a digitalizációval együtt kibővült azon lehetőségek köre is, amelyek adott esetben a gyermekek számára valamilyen kockázattal járhatnak. Zenék, filmek, torrent oldalak – néhány kattintással érhetőek el ma már olyan tartalmak, amelyek engedély nélküli felhasználása szerzői jogsértést eredményezhet. Mindezt úgy, hogy a gyermekek esetleg nem is bírnak arról tudomással, hogy ezzel másoknak anyagi kárt okozhatnak és ennek még súlyosabb jogi következményei is lehetnek, de más veszélyel is fenyegetik a gyerekeket és adataikat
Szakértők:  Baranovszky György FEOSZ elnök, Halász Bálint adatvédelmi jogász, ügyvéd.

Hallgassa meg!

A Magyar Kerékpárosklub és a Kerékpáros Miskolc Egyesület célja olyan javaslatok megfogalmazása, mely egyszerre teheti biztonságosabbá a bringával járást, valamint segítheti a kerékpározás közlekedési rendszerbe illeszkedését. Változtatnának a KRESZ, kerékpár barátabbá tennék. Hogyan lehet csökkenteni a kerékpáros balesetek számát? Miként lehet biztonságosabbá tenni a kerékpáros közlekedést?
Szakértők: Halász Áron szóvivő Magyar Kerékpárosklub, Abelovszky Tamás programvezető BrinaAkadémia, Pausz Ferenc GRSP Magyarország Egyesület(Közeledésbiztonsági) ügyvezető igazgató.

Hallgassa meg!

A farsang időszakát éljük. Sok a jelmezbál. A jelmezek azonban évről évre változnak, mindig változik a divat. De elsősorban a gyermekeknél. Persze a felnőtteknek is rendeznek jelmezbálokat, de mintha már nem lenne akkor divat. Hogyan változtak az elmúlt években a jelmeztrendek? Mennyire divatosak a jelmezbálok a felnőttek között vagy csak a gyerekeknél létezik ez a szokás? Csinálunk, kölcsönzünk vagy veszünk jelmezt? Mikor, hogyan kezdődött a jelmezbálok divatja?
Szakértők: dr. Sándor Ildikó néprajzkutató, Hagyományok Háza osztályvezető, Rózsahegyi Rita, a RitaJelmez tulajdonosa.

Hallgassa meg!

Esetenként húsz százalékos áremeléssel reagálnak a táborszervezők az elmúlt évek stagnáló díjaira, ami elsősorban a későn reagáló családok pénztárcáját terhelheti meg! A vakációs lehetőségek árai döntő többségében emelkednek, de ennek mértéke nagyon eltérő, míg a táborozás egyre inkább a családi nyaralásokhoz hasonló. Ha a családok még télen megtervezik a táborozásokat, olcsóbban jöhetnek ki. Kinek, mi számít táborválasztáskor? Milyen táborozási lehetőségek közül lehet választani?
Szakértők: Tóth Béla taborfigyelo.hu ügyvezető, Fehérné Bocska Erzsébe a győri gyermektábor vezetője.

Napközben – Kossuth – február 15., szerda – 9.00

Szerkesztő: Cseszregi Balázs
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább