Napközben: Szabad a gazdi program

A február 10-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

– Okosak, kreatívak, jó a probléma-megoldó képességük – tehetségesek. Hamarosan befejeződik a tehetséggondozással foglalkozó Magyar Templeton Program, amelyben több mint 300 fiatal vehetett részt. Ők egy éven át olyan személyre szabott támogatást kaptak, amelyek lehetővé teszik, hogy a jövőben jobban kamatoztathassák különleges képességeiket. Hogyan tudja segíteni ez a program a tehetséges fiatalokat? Hogyan lehet felismerni a tehetséget és hogyan érdemes akár szülőként, akár tanárként kezelni az ilyen fiatalokat?

Hallgassa meg!

– Szorongás, álmatlan éjszakák és fáradt ébredések. Ez a helyzet sokunk számára ismerős. Költözzön ki az ágyból az aggódás elnevezéssel alvásjavító program indult a Zala megyei kórházban. Mi okozza az álmatlanságot és hogyan lehet javítani az alvás minőségén és mennyiségén? Milyen következményei lehetnek a tartós kialvatlanságnak?

Hallgassa meg!

– Kivert kutyák, megkínzott állatok – az idén 40 millió Forintot különített el állatvédelmi feladatokra a költségvetésben a kormány. Ebből az összegből a többi között folytatódik a menhelyi kutyák ivartalanítása és a telepek, állatmenhelyek korszerűsítése. De mit jelent mindez a gyakorlatban és hol tart a NÉBIH által indított Szabad a gazdi program, ami a menhelyi kutyák örökbe fogadására helyezi a hangsúlyt?

– Bozsik gazda kertészeti tanácsai.

Tartsanak velünk!

Fotó: szabadagazdi.hu

Napközben – Kossuth – február 10., péntek– 9:00

Szerkesztő : Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább