A fánk megunhatatlan, az egyik legelterjedtebb édes tészta a világon, változatait felsorolni is képtelenség. Forgácsfánk, tolófánk, tölcséres-, süveg-, mozsár-, csillag-, szalagos-, rózsa-, citromos-, túrófánk, de van siskafánk, párnafánk, képviselőfánk, ekler fánk, esetleg pampuska, herőce, huppancs, krepli. A töltött fánkot lelkes fánknak is nevezték, merthogy a töltelék a lelke. A műsor lelke, Vinkó József, és a magyar írók, költők segítenek a Kossuth rádió hallgatóinak, hogy megérezzék a szájukban az omlós, cukros, lekváros, könnyű fánk ízét. Kedvenc farsangi tésztánk készítésében pedig a régi idők szakácsai mellett Borbás Marcsi és Auguszt József nyújt segédkezet.
Szellem a fazékból – Kossuth – február 4., szombat, 9:30
MTI Fotó: Varga György
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.