Szellem a fazékból: A megunhatatlan farsangi fánk

A február 4-i adás tartalmából.
 
Hallgassa meg!

A fánk megunhatatlan, az egyik legelterjedtebb édes tészta a világon, változatait felsorolni is képtelenség. Forgácsfánk, tolófánk, tölcséres-, süveg-, mozsár-, csillag-, szalagos-, rózsa-, citromos-, túrófánk, de van siskafánk, párnafánk, képviselőfánk, ekler fánk, esetleg pampuska, herőce, huppancs, krepli. A töltött fánkot lelkes fánknak is nevezték, merthogy a töltelék a lelke. A műsor lelke, Vinkó József, és a magyar írók, költők segítenek a Kossuth rádió hallgatóinak, hogy megérezzék a szájukban az omlós, cukros, lekváros, könnyű fánk ízét. Kedvenc farsangi tésztánk készítésében pedig a régi idők szakácsai mellett Borbás Marcsi és Auguszt József nyújt segédkezet.

Szellem a fazékból – Kossuth – február 4., szombat, 9:30

MTI Fotó: Varga György

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább