Vasárnapi újság: Mit várhat a világ az új amerikai elnöktől?

A január 22-i adás tartalmából
 

Beiktatás, Brexit, új elnök az Európai Parlament élén. Mit várhat a világ, mire számíthat Európa és mire Magyarország az új amerikai elnöktől? Mi táplálja Soros György gyűlöletét? Hogyan alakulhat az Unió és Nagy-Britannia kapcsolata az angol kilépés után? Tévút-e a brüsszeli taktika? Javul-e a magyar kormány megítélése attól, hogy egy magyarbarát olasz politikus lesz az Európai Parlament elnöke? Helyzetelemzéssel két politológus, Lánczi Tamás és Mráz Ágoston Sámuel szolgál.

Hallgassa meg!

A szenvedés virágai. Földes László Hobó műve nem dokumentumjáték és nem színdarab, mégis dokumentum-szerűen és színészi eszközökkel jeleníti meg a GULAG munkatáborainak rettenetét. A GULAG virágai az emberi szenvedésből született drámai alkotás.

Hallgassa meg!

Ex-ÁVH-sok, Nagy Imre-pártiak, régi csibészek. A magyar zenei életről a kádári Magyarországon harmadvonalbeli elvtársak határoztak. Bors Jenő, Erdős Péter és társai döntötték el, milyen műveket támogatnak, mely előadókat tűrnek meg és milyen dalok kerülnek tiltó listára. Hogyan működött a pártállami gépezet a könnyűnek mondott zene világában?

A börtön és a foglalkoztatottság. Miként teremthet sok száz helybélinek munkalehetőséget a Csengerben épülő büntetés végrehajtási intézmény? Hogyan fogadták a település lakói a börtönépítés hírét?

Hallgassa meg!

Szeged-Csanádi zsinatok. Az 1848-as hamvába holt reformtörekvésekről, a kommunista diktatúra egyházellenes szándékairól és a katolikus egyház rendszerváltás utáni dilemmáiról is szól a helyi zsinatok kötetbe foglalt dokumentumtára.

Hallgassa meg!

Nemzeterősítő, lélekgyarapító szerelvények. Idén már 17 kocsival, több mint 1000 utassal indul Csíksomlyóra a Boldogasszony zarándokvonat.

Hallgassa meg!

A kultúra maga az élet. A Nemzet Művésze, Mécs Károly gondolatai a Magyar Kultúra Napján.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – január 22., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Felelős szerkesztő: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább