Napközben a farsangi hagyományokról

A január 23-i adás tartalmából.
 

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

– A nagy hidegben érezzük igazán, mennyire jól szigetelt a lakásunk, ám az energiahatékonyság terén van lehetőség a javulásra, mondják a szakemberek. A kormányzat jelentős összeggel támogatja az energiahatékonyságot javító lakossági beruházásokat is. Mire költsünk, hogy a befektetett pénz mihamarabb megtérüljön?

– A báli szezon, a farsang Vízkereszt után, azaz január 7-én kezdődött, és Húsvét előtt 40 nappal ér véget, tehát idén március elejéig tart. Melyek a farsangi hagyományok, népszerű-e még a bálozás és a szórakozva jótékonykodás, és azt is megkérdezzük, mekkora a turisztikai jelentősége a báli szezonnak?

Hallgassa meg!

– Több mint 27 ezer olyan egykori egyetemi, főiskolai hallgatót tart számon az Oktatási Hivatal, akik 2005 előtt kezdték meg tanulmányaikat, de még nem abszolváltak vagy elhalasztották az államvizsgát. Közülük az utóbbi két évben mintegy 6400-an megszerezték a diplomát, a többiek pedig az abszolutóriumot. Milyen lehetőségeik vannak a régóta képzésben lévőknek, és mire figyeljenek azok, akikre az általános szabályok vonatkoznak, hogy tartani tudják az adott határidőket?

– Az időjárás tökéletesen alkalmas a disznóvágásra. Vágnak-e még disznót vidéken? Olcsóbb a hús, mint a boltban? Vagy egyszerűen jó ilyenkor összejönni? Megkérdezzük a hatóság szakemberét, mely szabályokat kell betartanunk disznóvágáskor.

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

MTI Fotó: Komka Péter

Napközben – Kossuth – január 23., hétfő, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább