Napközben a madárvédelemről

A január 19-i adás tartalmából.
 

– Első blokkunkban egy országos részmunkaidő kutatásról lesz szó, amely szerint elsősorban az aktív korú, gyermeket nevelő nők választják, választanák szívesen ezt a foglalkoztatási formát. Az utóbbi 2 évben egyre inkább élnek a hazai munkáltatók ezzel a lehetőséggel. A családszervezetek, nagycsaládosok is támogatják a részmunkaidős alkalmazást. Mint németországi tudósítónk szavaiból kiderül majd, akadnak azonban olyanok is, akik megpróbálnak visszaélni ezzel.

Hallgassa meg!

– Második témánk téli gondokat idéz: Egész január hidegnek ígérkezik, ezért különös gondot kell fordítani a vízórák és vízóra aknák szigetelésére. Ha elfagy a mérő, 20-30 ezer forintot is fizethetünk a cseréért. Hogyan készíthetünk hatásos hőszigetelést, milyen jelek figyelmeztetnek a problémára, mit tehet a szolgáltató városi társasházban és vidéken, ahol az udvari aknák kevésbé védettek az időjárás viszontagságaival szemben?

Hallgassa meg!

– A 10 órai Krónika után az idei Cafeteria változásokról beszélgetünk a munkavállalók és a munkáltatók szemszögéből egyaránt.

Hallgassa meg!

– A csütörtöki Napközben végén madárvédelemről lesz szó, kiemelten a sasok mérgezés elleni védelméről, valamint a kiskunsági kócsagőrökről és egy – itthon eddig egyedülálló – virtuális térképről, amelynek segítségével bejárhatók a Böddi szék szikesei.

Hallgassa meg!

Szerkesztő: K-H Eszter
Műsorvezető: Horváth Szilárd

MTI Fotó: Kovács Attila

Napközben – Kossuth – január 19., csütörtök, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább