×

Egyéb

Hrvatska Kronika: Ünnepi koncert Vízkereszt napján Harkányban

A január 18-i adás tartalmából.
 

– Visszatekintés az Országos Horvát Önkormányzat utolsó tavalyi közgyűlésére, – Szombathelyen tovább bővül a Horvát Iskolaközpont, bővülhetnek a pécsi és hercegszántói horvát iskolák is, és modernizálják a Pag – szigeti objektumot – a képviselők többek között ezekről döntöttek az Országos Horvát Önkormányzat utolsó tavalyi Közgyűlésén.
– Nemzetiségekért Díjban részesült Dr. Rácz Erika, a murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola tanára, – Rácz Erika már több mint negyven éve oktat, közben tudományos és társadalmi munkát is végez a Mura-mentén. Önzetlen munkájának elismeréseként a magyarországi horvát közösség állami kitüntetésre terjesztette fel, amit az év végén vehetett át.
– Könyvbemutató Nagykozárban, – „Oj, Kozaru, ti selo na brijegu” címet viseli a Pécs szomszédságában található sokác-horvát települést, Nagykozárt bemutató első horvát nyelvű könyv. A helyiektől hallott történetek és interjúk alapján sokat megtudhatunk múltjukról és mai életükről. A könyvbemutatóra tavaly év végén került sor a helyi Művelődési Házban.
– Ünnepi koncert Vízkereszt napján Harkányban, – Vízkereszt napján a harkányi római katolikus templomban horvát nyelvű szent misét tartottak, majd ünnepi koncertre került sor, amivel a karácsonyi ünnepkör eseményeit zárták le. Kameránkkal mi is végigkísértük a harkányi horvátok hagyományos rendezvényét.

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás
Riporterek: Sákán Tímea, Pavlekovics András, Füri Tamás
Operatőr: Bősz Vilmos
Vágó: Gergely Balázs
Műszaki vezető: Strasszer László

MTI Fotó: Sóki Tamás

Hrvatska Kronika – Duna – január 18., szerda, 7:25
Ismétlés január 18-án, szerdán 15:05-től a Duna World csatornáján!

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább