×

Túl az Óperencián - Voith Ági - 5. hét

A Túl az Óperencián 5. heti ajánlója!
 

A Jászai Mari-díjas színésznő 1966-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd tizennyolc esztendőn keresztül a József Attila Színház társulatához tartozott, a nyolcvanas évek végén pedig megfordult a Thália Színházban és az Arizona Színházban is.

Pályafutása során nagy sikerű vígjátékokban, népszerű zenés darabokban és tévéfilmekben egyaránt játszott: emlékezetes színpadi szerepei közé tartozik a Szomorú vasárnap Helénkéje, A kaktusz virága Stephanie-ja, a Koldusopera Polly-ja és a Cabaret Schneider kisasszonya, a televíziók képernyőjén pedig a Zsurzs Éva rendezésében 1968-ban készült Irány Mexikó! Torma Terijeként mutatkozott be majdani férje, Bodrogi Gyula oldalán. 1993 óta szabadfoglalkozású színművész, alakításai elismeréseként 2011-ben a József Attila Színház örökös tagjává választották, 2013-ban Érdemes művész címben részesítették.

Párjával, a zeneszerző Döme Zsolttal nem csak az életben, hanem sokszor a zenében  is társak, hiszen Voith Ági a mai napig fellépésein műsorra tűzi dalait. Jelenleg nagy izgalommal és szeretettel készülnek egy nagyszabású közös produkcióra.

Várja Önöket szeretettel a szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább