Vasárnapi újság: Hová tűnnek a migránsok?

A január 8-i adás tartalmából.
 

Hová tűnnek a migránsok? Hatékony-e a magyar határvédelem és értelmes-e az osztrák határellenőrzés? Miért nem lehet megakadályozni, hogy az illegálisan érkezettek tetszésük szerint járják be az európai országokat? Várható-e változás az uniós bevándorlási politikában és mire számíthat Magyarország 2017-ben? Hogyan csökkenthetjük a terrorista akciók kockázatát? Erről is kérdezzük a Vasárnapi újság vendégét, Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját.

Jobbról balra, balról merre? A politológus úgy véli, 2017 sorsfordító esztendő lehet az európai politikában. A közelgő holland, francia és német választások és az új amerikai elnök politikája határozhatja meg a kétféle szemlélet, azaz a globalista-liberális és a nemzeti konzervatív törekvések összeütközésének eredményét. A hazai politikai palettáról és a lehetséges változásokról is kérdezzük Fricz Tamást.

Hallgassa meg!

Miért rossz, ami jó? A csökkenő adósságteher, az alacsony infláció, a növekvő jövedelmek a közgazdászok szerint bíztató képet fest az előttünk álló esztendőről. Miért hangoztatja mégis az ellenzék, hogy a kormány gazdaságpolitikája hibás? Elemzéssel Boros Imre és Bogár László szolgál.

Hallgassa meg!

Szomoródi mészárlás. Ma sem tudni, miért gyilkoltak meg több száz Tata-környéki falusit a szovjet katonák. Az 1945 januárjában történtekről évtizedekig hallgatni kellett, ma emlékkereszt áll a tragédia helyszínén.

Hallgassa meg!

20 éves az 1871-ben alapított pécsi jótékony nőegylet. Az eredeti szervezetet 1947-ben szüntette meg a kommunista hatalom, az 1997-ben ismét megalakult civil szervezet munkájáról, a segítő hálózat önkénteseiről és gyermekeket támogató tevékenységéről az alapító Kittkáné Bódi Katalin beszél.

Hallgassa meg!

500 év emlékezete. Hivatalosan is megnyitották a Reformáció Emlékévét, az ünnepség után mondta el gondolatait a lutheri örökségről Kövér László az Országgyűlés elnöke.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – január 8., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Felelős szerkesztő: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább