Napközben: Nem tetszik, nem jó, nem működik

A január 2-i adás tervezett tartalmából.
 

Hallgassa meg!

– Önkéntes segítők a kórházakban- sétálnak, mesét olvasnak, etetnek, beszélgetnek vagy épp adminisztratív területen segítik a kórházak működését. A Semmelweis Egyetem kórházaiban jelenleg 70-en önkénteskednek, de akár ötször ennyi embernek is tudnának munkát adni, így folyamatosan várják a jelentkezőket. Kik és miben segíthetik a kórházi munkát? Miért áldoznak erre a szabadidejükből? Az ünnepek alatt is jelen voltak, sőt nagyobb szükség volt/ van rájuk a szabadságolások idején mint egy átlag hétköznapon? Miért jó a betegnek, kórháznak és miért jó az önkéntesnek a segítés ezen formája? Lehetőség a személyiségfejlődésre és szín, élet a steril kórházi falak között. Új év, új lehetőség arra hogy más legyen az életünk, akár azzal hogy másoknak adunk „magunkból”…

Megszólalók:
Kissné Negyedi Marianna, Semmelweis Egyetem, ápolásfejlesztő;
Bakosné Csire Katalin, önkéntes;
Jani Erzsébet, a Magyar Kórházi Önkéntesek alapítvány vezetője.

Hallgassa meg!

– Nem tetszik, nem jó, nem működik – Mikor, hogyan veszik vissza a karácsonyi ajándékokat a kereskedők? Mi a helyzet internetes rendelés esetén? Kell-e blokk és eredeti csomagolás? Mi a különbség a jótállás és szavatosság között? A fogyasztó jogosult-e bármilyen kártérítésre, kompenzációra ha a rendelt termék nem érkezett meg időre, az ajándékbontás idejére? Ki a felelős? A forgalmazó? A csomagküldő szolgálat?

Megszólalók:
Siklósi Máté, fogyasztóvédelmi szakértő;
dr. Kolyvek Antónia, Budapesti Békéltető Testület, szóvivő.

Hallgassa meg!

– Magától elinduló mikró, kinyíló garázskapu, megszólaló riasztó- kóbor frekvenciák és idegen elektronikai rendszerekre készült híradástechnikai termékek-mit mutat a CE jelölés és az energiacímke? Az NMHH kampányt indított a tudatos vásárlás érdekében. Arra is szeretnék felhívni a figyelmet hogy a külföldről haza hozott elektrotechnikai eszközök nem biztos hogy megfelelően működnek idehaza vagy éppen más elektronikai berendezéseket tesznek tönkre a tudtunk nélkül.

Megszólalók:
Mészáros Fanni, CECED Magyarország Egyesülés, cégvezető;
Bató Tibor, NMHH rádió-ellenőrző és zavarvizsgálati osztályvezető.

Hallgassa meg!

– 2017-ben a közönség szavazatai alapján mi lett az év fafaja/ madara/ hala/ gombája? Mit érdemes tudni róluk? Milyen ismeretterjesztő, figyelemfelhívó kampányokra számíthatunk velük kapcsolatban?

Megszólalók:
Lomniczi Gergely, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára;
Orbán Zoltán, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, szóvivő;
Harka Ákos, Magyar Haltani Társaság, elnök;
Benedek Lajos, gombaszakértő, a Szt. István egyetem adjunktusa.

Napközben – Kossuth – január 2., hétfő, 9:00

Szerkesztő: Czifra Szilvia
Műsorvezető: Banner Géza

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább