×

Túl az Óperencián - Kovácsházi István - 4. hét

A Túl az Óperencián 4. heti ajánlója
 

A Liszt Ferenc-díjas tenor zenei tanulmányait Kapossy Margit ének mesternő irányításával végezte, pályafutása elején a debreceni Csokonai Színházban , Miskolcon és a Fővárosi Operettszínházban is megfordult.

1997 óta a Magyar Állami Operaház magánénekese, az elmúlt húsz esztendőben számos Mozart-, Verdi- és Puccini-opera főszerepét énekelte. Emlékezetes szerepei közé tartozik a Wagner tollából származó A nürnbergi mesterdalnokok Walter von Stolzingja is, amellyel olyan nagy sikert aratott, hogy 2008-ban erre a szerepre leszerződtette a Nationaltheater Mannheim is, később pedig a Rajna kincsében, a Bűvös vadászban, a Carmenben és a Hoffmann meséiben egyaránt színpadra léphetett Németországban. Az idei évadban A denevérben, a Parsifalban, a Siegfiredben, a Bánk bánban és A szerelemről és más démonokról című Eötvös Péter-operában is énekel a Magyar Állami Operaházban.

Kevesen tudják Róla, hogy fia iskolájában felkérésre írt egy ifjúsági prevenciós zenés darabot, majd ezt színpadra is állította. A darab zenei műfaja: rock.

Várom Önöket a mérnök végzettségű opera-operett énekessel: Kovácsházi Istvánnal.

Várja Önöket szeretettel a szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább