Napközben az internetezők keresési szokásairól

A december 22-i adás tartalmából
 

Több, mint száz iskolával gyarapodott idén az ökoiskolák száma. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet miben látja  a rendkívüli népszerűség titkát? Miben mások ezek az iskolák? Tényleg közelebb viszi-e a tanulókat a természethez, a természettudományos tantárgyakhoz ez a státusz? Mi kell a cím elnyeréséhez?

Hallgassa meg!

A hosszú karácsonyi-szilveszteri ünnepek, a decemberi rövid nappalok, a hideg időjárás, a magány, a kilátástalan élethelyzet mind-mind olyan tényező, amely a telefonos lelkisegély szolgálatok működését felértékeli. Hogy készülnek a válsághelyzetekre azok az emberek, akik sokszor feláldozzák a szolgálatért, mások megmentéséért a saját pihenő idejüket?

Hallgassa meg!

December 13-tól a legtöbb előre csomagolt élelmiszerre rákerül az úgynevezett tápérték jelölés. Az Unióban már  régóta alkalmazzák ezt a címkét, de mit is jelent ez a vásárlók számára, mennyire segít eligazodni az összetevők bonyolult világában.

Hallgassa meg!

Elkészült a Google összesítése 2016 legnépszerűbb kereső szavairól: a Foci EB, a Rió 2016 és az X-faktor mellett a „fiút keresek”, és a „hol fogták el Jézust?”, vagy a „fogyni akarok” és „hol lehet csipkebogyó olajat vásárolni?” keresés is szerepel a toplistán. Mi érdekli az internet használókat, hogy követik nyomon a lépteiket és ki figyel a biztonságra?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – december 22., csütörtök, 9:00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább