Rondó: Ukrán karácsonyi koncert a Bazilikában

A Rondó nemzetiségi magazin december 8-i adásának tartalmából.
 

ALKOTÁSOKBA ZÁRT IDENTITÁS
Adásunk első részében a budapesti Bolgár Galériába látogatunk, ahol november végén Alkotásba zárt identitás címmel nyílt kiállítás egy nemzetközi projekt keretében.

ZENETÖRTÉNET
Zenetörténet sorozatunkban ezúttal a világ talán egyik legismertebb ukrán folklóréneke és története hangzik el.

KULTURÁLIS AJÁNLÓ
– Találkozások Bulgáriával
„TALÁLKOZÁSOK BULGÁRIÁVAL 2016” címmel a Bolgár Kulturális Fórum és az Újbuda Bolgár Önkormányzata idén is meghirdeti fotópályázatát.
A zsűri által legjobbnak ítélt fényképekből kiállítást rendeznek a Bolgár Kulturális Intézetben. A pályázatok beküldési határideje december 18.
Részletek a pályázattal kapcsolatban a Bolgár Kulturális Fórum honlapján olvashatóak.

– Ukrán karácsonyi koncert a Bazilikában
Nemzetek karácsonya címmel ad koncertet december 10-én fél 8-kor a négy ukrán tenorból álló Leon Voci és a Lembergi Szimfonikus Zenekar a budapesti Szent István Bazilikában.

– 20 éves a Helidonaki görög néptáncegyüttes
Fecsketánc 2016 – idén ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját a Helidonaki görög néptáncegyüttes. Az 1996 márciusában alakult „kisfecskék” szombaton, december 10-én jubileumi műsorral ünnepelnek az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban hazai és görögországi vendégzenészek közreműködésével.

MESZECSINKA és BELONOGA
Gergana Dimitrova, vagy más néven BELONOGA, egyike a legismertebb bolgár énekeseknek. Zenéjét az ősi erő és a szenvedély jellemzi, hasonlóképpen, mint a Meszecsinkáét. A két zenekar közös európai turnéra indult, melynek egyik állomása a budapesti Fonó Budai Zeneház volt.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább