Rondó: Karácsony a faluban Petridisz Hrisztosz színművésszel

A Rondó nemzetiségi magazin december 22-i adásának tartalmából.
 

UKRÁN KARÁCSONYI KONCERT
Műsorunkkal a Nagytétényi Kastélyból, a karácsonyfa kiállításról jelentkezünk.
Két nap múlva szenteste, így mi más is lehetne adásunk témája, mint a karácsony.
Adásunk elején a az ukrán Leon Voci tenorokat hallhatják, akik a Szent István Bazilikában adtak ünnepi koncertet a Lembergi Szimfonikusok kíséretében.
A továbbiakban rövid híreink után műsorunkat ünnepi hangulatban folytatjuk.

HÍREK
– Ukrán Konferencia
A független Ukrajna 25. évfordulója alkalmából nemzetközi konferenciát rendeztek Budapesten a szintén 25 éves Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és az MTA Társadalomtudományi Központja közös szervezésében.

– Görög pályázati konferencia
„Sikeres pályázás 2017” címmel rendezett szakmai konferenciát és fórumot Budapesten a Görög Nemzetiségi Szószólói Kabinet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő együttműködésével.

IRODALOM – Karácsony a faluban
Konstantinos Hatzopoulos görög költő versét Petridisz Hrisztosz színművész előadásában hallhatjuk görög és magyar nyelven.

ZENETÖRTÉNET
Zenetörténet sorozatunkban ezúttal egy ruszin Triszagion éneket hallhatunk Boksay János feldolgozásában és a Szent Efrém Férfikar előadásában.

LENGYEL MESE + NOVELLA
Adásunk második felében egy lengyel karácsonyi mesével kedveskedünk a legfiatalabb nézőinknek, amelyet két nyelven hallgathatnak meg. A karácsonyi csillag története után pedig Jan Twardowski írásából megtudhatjuk, hogy milyen a karácsonyi ostya.

VÁNDOR GYEREKKÓRUS
A bolgár származású Zsekov Mónika hegedűművész 8 évvel ezelőtt alapította meg Miskolcon a Vándorok együttest. Az elmúlt 2 évben már a legkisebbek is csatlakoztak hozzájuk. Az ő karácsonyi énekeikkel búcsúzunk, és kívánunk minden kedves nézőnknek áldott, békés karácsonyi ünnepeket!

MTI Fotó: Mészáros János

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – December 22., csütörtök, 7:25
Ismétlés november 22-én, csütörtökön 15:05-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább