ALPOK-DUNA-ADRIA : A „jazzfotós”

A január 5-i adás tartalmából.
 

– Horvátország északnyugati részét három folyó, a Sutla, a Bednja és a Száva fogja közre. Ezt a dombos, szőlőtermő vidéket Zagorjenek hívják. Számtalanszor megénekelték és megfestették, mégis ez a mintegy két és fél ezer négyzetkilométernyi terület ma is megihleti a művészeket. Sőt, a modern technológiáknak köszönhetően már a virtuális világban is jelen van.

– Magyarország észak-keleti határvidékén, az Aggteleki Nemzeti Park közel húszezer hektáros területén 280 kisebb-nagyobb barlang található. Az Aggteleki és a Szlovák-Karszt barlangjai már több mint 20 éve az UNESCO Világörökségi listáján szerepelnek. Természetjárók, barlangászok és az extrém sportok kedvelői is találhatnak itt különböző nehézségi fokú barlangtúrákat, és közben felfedezhetik a természet évmilliók alatt létrehozott csodáit.

– 16 éves volt, amikor jazz-zenészeket kezdett el fotózni és elvarázsolta őt a muzsikusok világa. Nem tartja magát művésznek, sokkal inkább tapasztalt kézművesnek, aki a fotózás mesterségét a maga rögös, de annál izgalmasabb útján sajátította el. Luca d’Agostino történetét a RAI Trieszti Stúdiójának munkatársai mesélik el.

– Dummerék már három nemzedék óta viszik aprócska üzletüket München Glockenbachviertel nevű kerületében. Náluk garantáltan hangulatos és családias a vásárlás. Az üzletük ugyanis pontosan az ellentéte azoknak a nagy mennyiségben és olcsón árusító boltoknak, amelyek olyannyira megnehezítik a kis családi vállalkozások életét.

Szerkesztő: Sári Zsuzsa

Alpok-Duna-Adria – Duna TV – január 5., csütörtök, 7.25
Ismétlés január 5-én, csütörtökön 15 órától a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább