Vasárnapi újság: Hová tűnt a pozsonyi csata?

A december 18-i adás tartalmából
 

Mit jelent a Turanizmus? Ablonczy Balázs könyve a magyarság eredetét és rokonait kutató mozgalom keletkezésére és a rendszerváltás utáni újjá éledésére keres magyarázatot.

Hallgassa meg!

Vajúdtak a hegyek, de lehet, hogy még egeret sem sikerült szülniük. Mit hozott, mit döntött el, egyáltalán eldöntött-e valamit az uniós csúcstalálkozó? A történteket két politológus, Simon János és Galló Béla értékeli.

Hallgassa meg!

A Karácsonyi ünnep nem sérti a hívő muszlimok érzékenységét, ezt csak azok az európaiak állítják, akik szeretnének megszabadulni a kereszténységtől. Hölvényi György európai parlamenti képviselő szerint a valóban segítségre szoruló menekülteknek esélyük sincs arra, hogy bármilyen módon Európába jussanak.

Hallgassa meg!

Másfél év története a titkosszolgálati szakértő naplójából. Földi László kötetbe foglalta a migránsözönnel kapcsolatos írásait, nyilatkozatait. A háttérről, a történések rejtett okairól és az események szervezőiről is elmondja véleményét a titkosszolgálat volt műveleti igazgatója.

Hallgassa meg!

Hová tűnt a pozsonyi csata? A 8-9. századi történelem kutatója szerint a magyarság szempontjából létfontosságú ütközetről nem sok szó esett a történelem órákon. A világ egyik legragyogóbb győzelme, ahol a sokszoros túlerő ellenében védte meg a magyar sereg az országot, csodaszámba megy és megmaradásunkat is köszönhetjük a sikeres csatának és az azt követő hosszú békének.

Hallgassa meg!

Szent László zarándoklat az ökumenikus összefogás jegyében. A következő esztendőt nagy lovagkirályunk tiszteletének szenteljük.

Hallgassa meg!

Rendhagyó történelem óra. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága a Szent Margit gimnáziumban, különleges formában mutatta be a Magyarok szovjet fogságban című dokumentumkötetét.

Hallgassa meg!

Tartsanak velünk velünk vasárnap, hisz  a Magyar Református Szeretetszolgálattal együttműködve rendezi meg a magyar közmédia a Jónak lenni jó! jótékonysági műsorát. Idén a beteg gyermekek, a szegénységben élő (Szabolcs, Szatmár, Borsod, Baranya, Somogy) rászorulók, és a kárpátaljai magyarság megsegítésére, az országban élő hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő emberek támogatására folyik a gyűjtés a Jónak lenni jó elnevezésű kampányában.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Vasárnapi újság – Kossuth – december 18. vasárnap, 6:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább