×

Túl az Óperencián - Halász Judit - 51. hét

A Túl az Óperencián 51. heti ajánlója
 

Halász Judit, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő és énekesnő 1964-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd egy féléves, Pécsen tett kitérő után a Vígszínházhoz szerződött, amelynek ma is tagja.

Több mint ötvenéves pályafutása során Shakespeare, Csehov, Molière és Neil Simon által írt darabokban egyaránt játszott, emellett pedig olyan világhírű magyar rendezők filmjeiben is látható, mint Szabó István, Jancsó Miklós és Várkonyi Zoltán. Énekesnőként 1973-ban adta ki első, Kép a tükörben című lemezét, amelyet főként gyermekeknek szóló, zenés-mesés témájú albumok és daloskönyvek követtek. Színházi munkája elismeréseként 2003-ban a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választották, az UNICEF jószolgálati nagyköveteként pedig hosszú időn át képviselte a gyermekek ügyét. Nem születtem varázslónak című életrajzi kötete 2015-ben jelent meg.

Színházi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit közel harminc éve énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében. Generációk evelkedtek fel lemezeinek, koncertjeinek hallgatása közben. A gyerekek- Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. Hitelessége, sugárzó szeretete mindenképpen megszépíti karácsonyi hetünket, valamint Karácsonyi albuma, amiből sok-sok dal forog ezen a héten.

Várja Önöket szeretettel a szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább