Napközben: Háztartási gépek karácsonyra

A december 19-i adás tartalmából

-Ha karácsonyi ajándékról van szó, sokan döntenek a háztartási gépek mellett. Ki ne örülne egy új és márkás nagyképernyős televíziónak, mosógépnek, mosogatógépnek, hűtőszekrénynek vagy akár önjáró porszívónak? Fontos a típus, de hosszú távon a pénztárcánk és a környezetünk is jobban jár, ha a berendezések energiahatékonyságára is odafigyelünk. Az energetikai szakemberek tanácsai mellett a csomagoló anyagok tudatos kezeléséről is beszélgetünk. (Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője, Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés vezetője, Gulyás Emese,Tudatos Vásárlók Egyesülete munkatársa)

Hallgassa meg!

 

-A népbetegségnek számító kórképek kezelésében kutatások szerint kiemelt szerepet kap a mozgás és táplálkozás, ám ez idáig mégsem volt megoldott, hogy az érintettek megfelelő szakemberhez kerüljenek. Az Életmód Orvosi Egészség Pontok Magyarországon elsőként ezt a hiányt hivatottak betölteni. Szakértő vendégeink a megfelelő életmód gyógyító hatásairól beszélnek. (dr. Babai László életmód orvos, Csontos Szabolcs mozgásterapeuta, Varga Dóra dietetikus)

Hallgassa meg!

 

-A hideg időjárásnak köszönhetően befagytak hazánk kisebb természetes vízfolyásai, tavai. Sokan éreznek késztetést ilyenkor, hogy kipróbálják, mit bír el a friss jég, amire rámerészkednek, és a csúszkálás szenvedélyének hódolnak. A szakemberek pedig arra hívják fel a figyelmet, mindez veszélyeket is hordozhat. Melyek a jégen tartózkodás szabályai, és mi a teendőnk, ha baj történik? (S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Búsi László, a Tiszai Vízi-rendészeti Rendőrkapitányság vezetője, Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata sajtóreferense)

Hallgassa meg!

 

-Az ország egyetemein, főiskoláin megkezdődött vagy a következő napokban kezdődik a vizsgaidőszak. A több százezer hallgató ilyenkor még beleolvas a jegyzeteibe, de már feszülten gondol a megméretésre. Műsorunk utolsó félórájában igyekszünk jó tanácsokat közvetíteni a felkészüléshez, megkérdezzük szakértőnktől, kell-e némi stressz a sikeres vizsgákhoz, és választ kapunk arra is, hogy az oktatók mit várnak el hallgatóiktól. (Börcsök Gyöngyi pszichológus, Bognár István Ádám HÖOK, Kommunikációért és társadalmi kapcsolatokért felelős elnökségi tag, dr. Fülöp Tamás, a Pallasz Athéné Egyetem dékánja)

Hallgassa meg!

 

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Napközben – Kossuth – december 19., hétfő, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább