×

Domovina: „Krisztus levele lettem…”

A december 26-i adásban.

Miloš Klátik, a Szlovákiai Á.H.Evangélikus Egyház elnök-püspökének karácsonyi üdvözlete

A breznóbányai evangélikus templom oltára elől küldi karácsonyi üdvözletét a szlovákiai elnök-püspök, aki egyben az idei esztendőt is röviden értékeli.

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Szél Zsolt
vágó: Násztor Róbert

„Krisztus levele lettem…” – Hudák Mihály nyugalmazott lelkész portréja

A Tátra lábánál fekvő falucskában, Vavrisóban (Vavrišovo) egy családi házban él feleségével Hudák Mihály, a szlovákiai evangélikus egyház
egyik kiemelkedő, egyébként az Alföldről származó alakja.1931. július 29-én született Tótkomlóson. 1946 őszén, a csehszlovák-magyar lakosságcsere folytán került magyarországi szlovákként a mai Szlovákia területére. A kemény 50-es években végezte a teológiát- úgy volt, hogy be sem fejezheti – majd elkezdte papi hivatását. Szülőföldjét sosem felejtette, folyamatos kapcsolatot ápolt az egyházzal, a rokonokkal, a jeles események alkalmával még szolgált is Tótkomlóson abban a templomban, ahol egykor megkeresztelték. Az idén Békéscsabán az V. Evangélikus Egyházi Napokon fia vette át életművéért a neki ítélt rangos elismerést. Ebből az alkalomból kerestük fel otthonában, hogy bemutassuk, hogyan telnek jelenleg napjai, de természetesen mesél a múltról, megosztja velünk gondolatait. Nyugdíjasként egyházi témájú köteteken dolgozik. Olyannyira az igaz hit irányítja életét, hogy számunkra is útmutatást jelenthet!

szerkesztő: Bencsik János
operatőr: Szél Zsolt
vágó: Násztor Róbert

Domovina – Duna – december 26., hétfő, 7:55
Ismétlés december 26-án, hétfőn 15:45-tól a Duna World-ön!

Szerkesztő: Bencsik János
Szerkesztő munkatárs: Hruboňová Iveta
Műsorvezető: Bencsik János

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább