Vers napról napra - 49. hét

A Vers napról napra 49. heti ajánlója

December 5., hétfő:
József Attila 
1937-ben, december 5.-én – református szertartás szerint Balatonszárszón eltemették József Attilát. József Attila versét Jordán Tamás mondja el.

Hallgassa meg!

December 6., kedd:

Kovács András Ferenc
Kovács András Ferenc erdélyi költőt a világirodalmi rangú kortárs magyar líra képviselőként tartja számon a kritika. Verseit Györgyi Anna és Tordy Géza előadásában hallják.
Kovács András Ferenc verseit Györgyi Anna és Tordy Géza mondta el.

Hallgassa meg!

December 7., szerda:
Vörösmarty Mihály
A nemzet lázas aggodalmai és reményei annyira Vörösmarty lelkébe olvadtak, hogy nem is tudott volna mást költeni, mint hazafiúi vagy éppen politikai költeményeket, de tartózkodott akár az aggodalmak, akár a remények költészetének átadni magát.– írta Gyulai Pál. Vörösmarty Mihály versét Latinovits Zoltán mondja el.

Hallgassa meg!

December 8., csütörtök:
Tandori Dezső
„Már minden napot meg kell becsülni. Kis lét, nagy tét: szerény nyeremény. De igaz. Aztán ha az egyik nap az utolsó lesz? Mindent elvesztek.” – írta Tandori Dezső. Ma van a születésnapja. A költő versét Fodor Tamás mondja el.
– Nap, éj, s tovább 3.40 Fodor Tamás
Tandori Dezső versét Fodor Tamás mondta el.

Hallgassa meg!

December 9., péntek:
Petőfi Sándor
Ma lenne 83 éves a Nemzet Színésze Garas Dezső. Petőfi Sándor két versét az ő előadásában hallják.Petőfi Sándor verseit Garas Dezső mondta el.

December 10., szombat:
Károlyi Amy
„Weöres Sándor feleségeként ismertem meg egy nagyon csöndes, szelíd, kedves nőt. Akinek nem volt könnyű élete, de a mosolyához, törik-szakad, ragaszkodott. Költőfeleségnek sosem könnyű lenni, de aki maga is költő, annak talán még nehezebb”.- írta Albert Zsuzsa. Károlyi Amy verseit Szemes Mari Mondja el.

Hallgassa meg!

December 11., vasárnap:

Visky András
Ma van Advent második vasárnapja. Visky András versét László Zsolt előadásában hallják.

Hallgassa meg!

Vers napról napra – Kossuth – december 5-től december 11-ig – 20:53

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább