Fölszállott a páva 2016

Külhoniak a Páva középdöntőiben

Az elődöntők végeztével a Fölszállott a páva versenyzői a középdöntőkben mérik össze tudásukat. December 2-án négy, egy hétre rá két külhoni indulónak, együttesnek szurkolhatunk.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza negyedszer megrendezett tehetségkutatójában a négy elődöntőt két középdöntő követi, a kategóriák győzteseit pedig a december 16-i döntőben választják ki. A 6-14 éves fiatalok négy kategóriában mutathatják meg tehetségüket: külön versenyeznek az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncospárok; valamint a néptáncegyüttesek.

Már az első középdöntő izgalmasnak ígérkezik. A délvidéki Újvidéket képviselő Ivánovics Viktor, tamburás (hangszeres szólisták és zenekarok kategóriában) az első elődöntőből jutott előrébb, s a Pusztináról érkező Bálint Róberttel (furulya) is versenghet. A mérai Cifra Néptánccsoport hazai táncainak színvonalas előadásával vívta ki a további szereplés jogát. Az erdélyi táncos lábú ifjak is számolhatnak külhoni konkurenciával, hiszen a néptáncegyüttesek közül maximális pontszámot elérő, gömöri táncokat járó felvidéki Csali Gyermek Néptáncegyüttessel kell megmérkőzniük.

Rá egy hétre a széki dalokat éneklő székelyföldi Cickom Énekegyüttes szerepelhet a középdöntőkben, ők a zsűri által kiosztott szabadkártya révén érdemelték ki a további versenyzést. A moldvai Trunkban élő Gyúr Gabriella (énekes szólista) a a legmagasabb, 60 ponttal alakozta meg hírnevét.

Adás: 2016. december 2., december 9. (Duna 19.30)
Ismétlés: másnap (Duna World 2.30)

Tovább a műsoroldalra >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Bálint Róbert
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2016/11/Bálint-Róbert-680x1024.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További olvasnivalók