Roma magazin: Nemzetközi oktatási-képzési konferenciát tartottak a pécsi Gandhi Gimnáziumban

A november 28-i adás tartalmából.
 

A Romaversitas 20 éve működteti a felsőoktatásba bekerülő roma hallgatók legfontosabb civil alapú képzési, ösztöndíj- és mentorprogramját. Ez idő alatt számos tehetséges roma fiatalt segítettek a diplomaszerzéshez, akik ma már világ minden részén dolgoznak. A két évtizede működő intézmény egykori és jelenlegi tanárokkal, diákokkal ünnepelte meg a jubileumot.

Nemzetközi oktatási-képzési konferenciát tartottak a pécsi Gandhi Gimnáziumban. A szakemberek arról egyeztettek, hogy miként fejleszthető a hátrányos helyzetű, roma fiatalok oktatása annak érdekében, hogy azután nagyobb eséllyel jussanak munkahelyhez is. A találkozó hat országból érkezett résztvevői elismerően nyilatkoztak a Gandhi munkájáról.

A sülysápi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Szénási László családjában a legfontosabb a gyerekek továbbtanulása. László feleségével együtt azon fáradozik, hogy mind a négy gyermekük felsőfokú végzettséget szerezzen, hiszen így nagyobb esélyük lesz a munkaerőpiacon. Műsorunk további részében Sülysápra látogatunk el.

MTI Fotó: Lendvai Péter

Roma magazin – Duna – november 28, hétfő, 7:25
Ismétlés november 28-án, hétfőn 15:10-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább