Fölszállott a páva 2016

Fölszállott a páva: Szavazás 2016

A szolgáltatás leírása:

A résztvevők a Fölszállott a páva című műsorból értesülnek a szavazási lehetőségről és a versenyzők kódszámairól, melyek valamelyikét – tetszés szerint – elküldik a megadott alapdíjas telefonszámok valamelyikére. A beérkezett szavazatokra – attól függetlenül, hogy érvényes, avagy nem – a rendszer a Partner kérésére NEM küld válasz SMS-t.

A szavazás lebonyolításának teljes menetét az alábbi Részvételi Feltételek tartalmazza, amelyet a Partner közzé tesz az interneten és a teletexten.

Részvételi Feltételek:

„FÖLSZÁLLOTT A PÁVA” című produkció

az MTVA és a Telekom New Média Zrt. által szervezett

SMS szavazásának leírása és szabályai

I. ALAPFOGALMAK:

„Fölszállott a páva” szavazás

A 2016. december 2-án induló alapdíjas, a +36-20/30/70-4422-999 számon elérhető, SMS alapú szolgáltatás: szavazás „Fölszállott a páva” műsorban. A szolgáltatás lényege, hogy a szavazás keretében a résztvevők SMS-ben szavazhatnak a produkciókra. A legtöbb szavazatot kapott produkció 2016. december 2-án és 2016. december 9-én továbbjut a 2016. december 16-i döntőbe. Középdöntőnként 1-1 produkció. A döntőben a legtöbb szavazatot kapott produkció kapja az MTVA által felajánlott nettó 1.000.000.-Ft, azaz egymillió Forint közönségdíjat. Az érvényesen leadott szavazatok után a résztvevő részt vesz a nyeremények kisorsolásában.

A Fölszállott a páva szavazásszolgáltatás (a továbbiakban: szavazás) szervezője az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) és a Telekom New Media Zrt. (a továbbiakban: TNM).

Résztvevők

Az alapdíjas SMS szavazást igénybevevő személyeket a későbbiekben résztvevőként definiáljuk.

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA:

1. A szavazás általános bemutatása:

A Duna Televízió csatorna által sugárzott Fölszállott a páva középdöntőiben, 2016. december 2. és 2016. december 9-én a műsorhoz kapcsolódó szavazásszolgáltatás célja, hogy a résztvevők szavazatukkal a számukra legszimpatikusabb produkciót a zsűri véleményétől függetlenül biztosan bejuttathassák a Fölszállott a páva Döntőjébe. Fontos, hogy a zsűri a 12 indulóból 4-et juttat tovább pontszámok alapján, ezen 4 produkció nézői szavazata értelemszerűen elvész, a fennmaradó 8 produkcióból jut tovább az az egy, aki a legtöbb szavazatot kapta. A szavazatok által kialakult sorrend megállapítása a résztvevők által leadott szavazatok számának összesítése után történik, azaz a véleménynyilvánítás döntően befolyásolja a műsorban szereplő produkciók esélyeit.

A kettő középdöntőben (2016. december 2. és 2016. december 9-én.) az alkalmanként 12 produkcióból a zsűri  4 produkciót juttat tovább, a nézők – abból a maradék 8 produkcióból, amelyik nem kerül kiválasztásra a zsűri által – 1-et.  A döntőbe (2016. december 16.) bejutott 10 produkcióból a nézők mind a 10 produkcióra szavazhatnak és a legtöbb szavazatot kapott produkció lesz a közönségdíjas, aki az MTVA által felajánlott 1.000.000.-Ft azaz egymillió Forint díjat kapja. (A döntőben a zsűri által győztesként kihirdetett 4 produkció is lehet közönségdíjas)

2. A szolgáltatás igénybevételének menete és megvalósulása

  • Bármely hazai mobiltelefon-szolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS üzenet küldésére van lehetőség, a szolgáltatást igénybe tudja venni.
  • Bármely hazai telefonszolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS indítható, a szolgáltatást igénybe tudja venni.
  • Bármely külföldi mobiltelefon-szolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS üzenet küldésére van lehetőség Magyarország irányába, a szolgáltatást igénybe tudja venni.
  • Bármely külföldi telefonszolgáltató bármely ügyfele, aki/amely olyan előfizetői csomaggal rendelkezik, amelyből alapdíjas SMS indítható, a szolgáltatást igénybe tudja venni.
  • Egy telefonszámról/IP címről egy élő adás teljes szavazási időtartama alatt maximum 20 szavazat adható le.

A résztvevő számára igénybe vehető szolgáltatás menete:

  • A résztvevők a televíziós adásból értesülnek az egyes dalokhoz/előadókhoz tartozó  számokról: (01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,22,23,24), amelyek közül választhatnak és elküldhetnek az adásban megadott telefonszámra.

3. A szolgáltatás időtartama

A szavazásszolgáltatás minden élő műsor alatt vehető igénybe. Az egyes élő adásokat szolgáltatási etapnak nevezzük.

A szolgáltatás 2016. december 2-án, 19:30 után, az első produkció előtt indul. Az élő szavazási etap az adásban a műsorvezető által közölt időpontban kezdődik és időpontig tart. Minden héten új szavazási etap indul az élő adásban bejelentett időpontban, amelynek időbelisége minden esetben az élő adáshoz kapcsolódik.

Az utolsó szavazási etap napja 2016. december 16.

A szavazási etapon belül az MTVA döntése értelmében – újabb bejelentést követően – határozatlan ideig az élő adás alatt meghosszabbítható a szavazás, erről az élő adásban a műsorvezető tájékoztatja a nézőket. Ezen időszakon kívül a szolgáltatással kapcsolatban érvényes szavazatot a résztvevők nem küldhetnek. Abban az esetben, ha a szolgáltatási időszakon kívül résztvevők alapdíjas SMS-t küldenek az adásban megadott számra, azt a rendszer már nem fogadja, így a szolgáltatási időszakon kívül érvényes szavazat nem adható le.

Az egyes adásokhoz tartozó szavazási időszakok kommunikálása minden esetben az élő műsorban történik meg; az egyes műsorokban a műsorvezető által ismertetett időpontban kezdődnek és a műsorvezető által ismertetett időpontig tartanak az egyes etapok, azaz a műsorvezető az élő adásban ismerteti a nézőkkel, hogy a szavazást elindította, illetve lezárta, a szavazásnak vége, tovább érvényes szavazatot a rendszer nem fogad. A műsorvezető bejelentésére a rendszerben a szavazást – haladéktalanul – manuálisan a TNM indítja, illetve zárja le. Érvényes szavazatnak azok a beérkezett és feldolgozott SMS-ek számítanak, amelyek a szavazás indítása és lezárása közötti időtartam alatt érkeztek meg a TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe. Egy telefonszámról – függetlenül attól, hogy hány versenyzőt érint – az adott élő adás teljes szavazási időtartama alatt összesen legfeljebb 20 érvényes szavazat adható le, ennek megfelelően a rendszer az ugyanazon számról érkező, 20 fölötti szavazatokat fogadja ugyan, de azokat a szavazatok összesítése során már nem veszi figyelembe, vagyis érvénytelennek tekinti. Az érvényes szavazatok mennyiségéről közjegyző jelenlétében készül részletes jegyzőkönyv. A TNM az egyes szavazási etapokról elkülönített adatbázist tárol.

Példa:

Az első etap kezdése: 2016. december 2-én az élő adásban ismertetett időpont – első etap lezárás: az élő adásban ismertetett időpont.

Az utolsó etap lezárását a műsorvezetők közlik az utolsó élő adásban.

Figyelem! A szavazat csak akkor minősül érvényesnek, ha a szavazási időszak (felfüggesztés vagy lezárás) végéig az aggregátorhoz meg is érkezik. Tekintettel a különböző szolgáltatók hálózati kapacitására, a szavazat beérkezése szolgáltatónként eltérő időt vesz igénybe. A szavazat érvényességének további feltétele, hogy az ugyanazon számról érkezett többi szavazattal együtt számított mennyiség, függetlenül az ugyanazon számról érkezett szavazatokkal érintett versenyzők számától, ne haladja meg az összesen 20-at: az ugyanazon számról érkezett szavazatokat a rendszer a 21. szavazattól akkor is érvénytelennek tekinti, és az összesítéskor figyelmen kívül hagyja, ha azok a szavazási időszakon belül beérkeznek.

III. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES

1. A nyeremények

A produkció adásaiban a szavazók között az adásban ismertettek alapján nyereményeket sorsolunk ki. Minden élő adásban a nézőkkel és szavazókkal, képpel és elhangzással ismertetjük az egyes nyeremény-fastruktúrát.

A szavazás eredményének meghatározásakor (lezárás, sorrend, arányok) illetve a nyeremények sorsolása közjegyző jelenlétében történik, amelyről jegyzőkönyv készül.

Azok között a résztvevők között, akik helyes formában adták le érvényes szavazatukat, a TNM közjegyző jelenlétében a számítógépes véletlenszerű algoritmus segítségével kisorsolja a nyerteseket, illetve pótnyerteseket (utóbbiakat arra az esetre, ha az alábbiak szerint a nyertes definiálása vagy a vele való kapcsolatfelvétel sikertelen, vagy a nyertes az alábbiak szerint nem működik együtt).

Nyeremények:

–          Első középdöntő, 2016. december 2.

–          2 fő részére, 2 éjszakás szállás a noszvaji Tündérkert Hotelben

–          Egy 40.000 Ft értékű Fonó CD csomag a Fonó Budai Zeneház jóvoltából.

–          Két szerencsés szavazó nyereménye Barangolás Erdélyben a Kárpáteurópa Utazási Iroda jóvoltából, amelynek tartalma egy-egy 7 napos körutazás 2 fő részére Székelyföldön, félpanziós ellátással.

–          Második középdöntő, 2016. december 9.

–          2 fő részére, 2 éjszakás szállás a noszvaji Tündérkert Hotelben

–          Egy 40.000 Ft értékű Fonó CD csomag a Fonó Budai Zeneház jóvoltából.

–          Két szerencsés szavazó nyereménye Barangolás Erdélyben a Kárpáteurópa Utazási Iroda jóvoltából, amelynek tartalma egy-egy 7 napos körutazás 2 fő részére Székelyföldön, félpanziós ellátással.

–          Döntő, 2016. december 16.

–          2 fő részére, 2 éjszakás szállás a noszvaji Tündérkert Hotelben

–          Egy 40.000 Ft értékű Fonó CD csomag a Fonó Budai Zeneház jóvoltából.

–          Három szerencsés szavazó nyereménye Barangolás Erdélyben a Kárpáteurópa Utazási Iroda jóvoltából, amelynek tartalma egy-egy 7 napos körutazás 2 fő részére Székelyföldön, félpanziós ellátással.

A nyereményváltoztatás jogát fenntartjuk, az aktuális nyeremények az adásban megnevezésre kerülnek és a www.mediaklikk.hu/pava oldalon megtekinthetők.

A nyertes hiteles és teljes körű azonosítását követően az MTVA vagy annak megbízottja juttatja el/adja át a nyereményeket, az MTVA által meghatározott helyen és időpontban. A nyeremények átadásáról kép és/vagy hangfelvétel készülhet, amelyet az MTVA az általa kiválasztott bármely televízió- és/vagy rádiócsatornán korlátozás nélkül bemutathat, illetve az Interneten is nyilvánossághoz közvetíthet.

2. A nyertes definiálása

Nyertesként azonosítja a TNM azt a résztvevőt, aki érvényes szavazatot adott le és az alábbi három információ közül legalább kettővel rendelkezik:

•  ismeri az adott telefonszámot, ahonnan a szolgáltatást igénybe vette, illetve ezzel a telefonszámmal tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a szolgáltatást és azt bemutatja;

•  ismeri az előfizető vagy a kártyatulajdonos nevét, illetve ezzel a névvel tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a szolgáltatást és azt bemutatja;

•  ismeri a nyertes SMS küldésének időpontját, illetve ezzel tudja igazolni, hogy ő vette igénybe a szolgáltatást.

A kisorsolt nyertest minden esetben az informatikai rendszerben található hívószámon (ahonnan érkezett a szavazat) hívja vissza a TNM, közjegyző jelenlétében, a sorolás után, és azt jegyzőkönyvben rögzítik.

3. A nyertes értesítése:

A kisorsolt nyerteseket a Telekom New Média Zrt. a nyertes telefonszám felhívásával telefonon értesíti a nyereményük tárgyáról, valamint a nyeremény átvételének feltételeiről, az adást követő első munkanapon.

Amennyiben a hívás sikertelen, úgy azt a TNM 3-szor egymás után megismétli. Ha az összesen három próbálkozás mindegyike sikertelen, úgy a TNM a soron következő pótnyertest telefonon keresztül értesíti. 

Ennek értelmében tehát a kisorsolt szavazó, illetve a kisorsolt telefonszám jogosultja akkor tekinthető nyertesnek és így jogosultnak a nyereményre, ha a tájékoztatás céljából történő megkeresés eredményes, a szavazó elérhető és a telefonbeszélgetés létrejön.

 

Ha felveszi a telefont, de azt leteszi, vagy megtagadja az adatrögzítés bármely lépését (nem adja meg személyes adatait), vagy a nyeremény eljuttatásához szükséges folyamat bármely lépését, akkor az ilyen „nyertesként” kisorsolt szavazó a nyeremény kiadása iránti igényét elveszíti, és ilyen igénnyel nem léphet fel. Ebben az esetben a sorsoláskor már kisorsolt soron következő pótnyertes válhat jogosulttá a nyereményre.

A TNM a nyertes személyi adatait (név, lakcím, telefonszám) rögzíti és azt 90 napig őrzi meg.

4. A nyeremények kiadásának feltétele:

A sikeres értesítés alkalmával azonosított nyertes a személyes adatait az alábbiak szerint köteles megadni:

  • név; anyja neve; születési hely és idő;
  • személyi igazolvány szám és adóazonosító jel

Az azonosított nyertes személyesen vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással ellátott személy útján egyeztethet a nyeremény átvételéről a 1037 Bp., Kunigunda útja 64. sz. alatt, az MTVA székhelyén.

A nyeremény átvételekor igazolnia kell a nyertesnek, hogy az általa a játékban használt telefonszám egyenlege (számlája) rendezve lett, díjtartozása az operátor felé nem áll fenn.

5. A nyereményigény érvényesítésének időtartama:

A nyeremények érvényessége 30 nap, azaz amennyiben ezen idő alatt az MTVA vagy a TNM nem tudja elérni a nyertest, vagy az elért és értesített nyertes ezen idő alatt sem veszi át nyereményét, úgy a nyertes nyereménye át nem vett nyereménynek minősül, a nyereményt közjegyző jelenlétében a TNM újra kisorsolja azonos adatbázisából.

6. Adatkezelés

A résztvevő szavazatának leadásával tudomásul veszi, hogy a nyeremények átadásáról kép/hang/filmfelvétel készülhet, amelyet az MTVA az általa meghatározott bármely médiaszolgáltató útján korlátozás nélkül bemutathat és az Interneten is közzétehet. Az adás időpontjáról az MTVA és a TNM közvetlenül állapodnak meg. Résztvevő egyben feltétlen hozzájárulását is adja ezen felvételek rögzítéséhez, azok egészének és részleteinek későbbi, az MTVA, valamint TNM vagy általuk meghatározott személy által bármely, így különösen reklám és egyéb promóciós célú felhasználásához, bármely technikával történő nyilvánossághoz közvetítéséhez, többszörözéséhez, terjesztéséhez idő- és alkalombeli korlátozás, valamint külön díjazás, vagy bármely egyéb ellenszolgáltatás nélkül. A nyertesnek a promóciós szereplésekre a játék lezárását követően 90 napig rendelkezésre kell állnia.

A résztvevő a szavazással beleegyezik, hogy az előzőek szerinti személyes adatait a TNM rögzítse, és azokat továbbítsa az MTVA részére a nyereményátadás/kézbesítés céljából.

A résztvevő engedélyezi, hogy az MTVA, valamint a TNM a szavazás szervezése és eredményes lebonyolítása céljából a személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően kezelje.

A résztvevő kijelenti, hogy a szavazás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a szavazáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és minderre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa a szavazáshoz megadott személyes adatokat az MTVA, valamint a TNM a szavazás lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza, azt 3. személy részére továbbítsa, illetve adatfeldolgozóval feldolgoztassa.

A résztvevő az MTVA, valamint a TNM munkatársaitól bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről, és kérheti azok helyesbítését. Abban az esetben, ha a résztvevő adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, így különösen, ha nem kívánja, hogy a jövőben további névre szóló kereskedelmi ajánlattal megkeressék, nevének és lakcímének megadásával írásban bármikor korlátozás nélkül és ingyenesen kérheti adatai törlését a nyilvántartásból az MTVA 1037 Bp., Kunigunda útja 64., valamint a TNM Bp. XXII. Nagytétényi u. 29. sz. alatti elérhetőségén.

Az adatbázis harmadik félnek nem kerül átadásra.

A Szervező a hatályos szabályozással összhangban, így különös tekintettel a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdésére, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

A jelen Szabályzatban foglaltak tekintetében az MTVA adatkezelő, míg a TNM az MTVA megbízása alapján és annak keretei között adatfeldolgozó.

TNM Adatkezelési nyilvántartási szám:  NAIH – 68471/2013

MTVA adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH – 107053/2016.

Az MTVA adatkezelési nyilatkozata itt található. (http://mtva.hu/hu/jogiesadatvedelminyilatkozat)

7. Felelősség kizárása

A hibás (pl. rossz név, kód, tévesztés) vagy a szolgáltatás időtartamán kívül beérkezett szavazatokért az MTVA, valamint a TNM semmilyen felelősséget nem vállal. A jelen szabályzatban foglalt feltételeknek meg nem felelő szavazatok érvénytelenek és azok a szavazásból kizárásra kerülnek, a nyereménysorsoláson részt nem vehetnek.

Az MTVA, valamint TNM a nyeremények tekintetében minőségi felelősséget nem vállal, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

8. A SZOLGÁLTATÁS technikai kivitelezése; SZAVATOSSÁG, GARANCIA

A szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut. A rendszer a mobil szolgáltatóktól bérelt vonalakon bonyolítja a bejövő SMS forgalmakat.

A TNM az SMS-ek feldolgozását saját hardver-, és szoftverrendszerén belül kezeli.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó nyereményjáték előírásoknak megfelelő lebonyolítását a TNM a mindenkori hatályos törvények és jogszabályok betartásával szavatolja.

A résztvevő a szavazással kapcsolatban jelen Szabályzatban foglalt valamennyi feltételt tudomásul veszi, elfogadja, és egyben kijelenti, hogy abban saját akaratából, saját felelősségére vesz részt.

A hivatalos Szabályzat hozzáférhető a Szervező címén, valamint a műsor honlapján: www.mediaklikk.hu/pava, valamint a TXT 730. oldalán.

A Szervező fenntartja a Szabályzat módosításának jogát. Az esetleges módosításokat a Honlapon közzéteszi.

9. Ügyfélszolgálat, információk, elérhetőségek

A szolgáltatással kapcsolatban a TNM +36 1 372 49 50-es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni 0-24 óra között. A TNM a beérkező kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja, a beérkező észrevételekről, kérdésekről a TNM ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet. A TNM ügyfélszolgálata a hívó által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket.

A versenyzők kódjai, melyet a +36-20/30/70-4422-999 telefonszámra tudnak elküldeni a műsor ideje alatt::

03  Mérai Cifra Néptánccsoport, Méra, Erdély (táncegyüttes kategória)
06  Sarjú Banda, Budapest (hangszeres szólisták és zenekarok kategória)
09  Csali Gyermek Néptáncegyüttes, Somorja, Felvidék (táncegyüttes kategória)
10  Erdélyi Luca, Üllés (énekes szólisták és énekegyüttesek kategória)
11  Molnár Bence, Dozmat (szóló és páros tánc kategória)

13 Dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes
14 Cickom Énekegyüttes
17 Albert Csaba
23 Horváth Áron
24 Jászság Gyermek Néptáncegyüttes

MTVA             Telekom New Média Zrt.

További olvasnivalók