×

Domovina: Egy novemberi hét a szlovák filmek társaságában – Budapesten és Szegeden

A november 28-i adás tartalmából.

Kíváncsiak a legújabb szlovák játék-, és dokumentumfilmekre? Akkor tartsanak velünk Budapestre, a 24. Szlovák Filmszemlére és Filmszemináriumra, majd pedig Szegedre, a Szlovák Filmművészet Hetére!

Ízelítőt kapnak a külföldi filmek kategóriájában Oscar-díjra jelölt Eva Nová című játékfilmből… a Johanna titka egy klasszikus, kosztümös mesefilm kellékeivel és szintén kiváló színészekkel varázsolja el a felnőtteket (is)… megismerkedhetnek a Magas-Tátra bérceit évtizedek óta ostromló magashegyi teherhordók életével… a Szlovákiából külföldre kivándorló fiatalok elképzeléseivel… sírva nevethetnek a nagyvárosi magányos, válófélben lévő Vojtech megpróbáltatásain… gyönyörködhetnek a főiskolás vizsgafilmek kreatív kavalkádjában …s még hosszan sorolhatnánk. Tartsanak velünk a 2015-ös és 2016-os szlovák filmtermésből válogatott 12 alkotással!

November 7. és 9. között a legújabb filmalkotások várták a nézőket Budapesten, a DocuArt Filmművészeti Központban. A „Górcső alatt az ember” címet viselő idei szemináriumot a Vertigo Szlovák Színház, a Szlovák Filmintézet, valamint a Budapesti Szlovák Intézet szervezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának hathatós támogatásával.
A szlovák filmek, ahogy hosszú évek óta már, november 10-én utaztak tovább Szegedre a „Szlovák filmművészet hetére”, a Grand Café Moziba. A rendezvény a Vertigo Szlovák Színház, a Szegedi Szlovákok Egyesülete, a Szlovák Filmintézet, valamint a Grand Café Mozi együttműködésében, a Szegedi Szlovák Önkormányzat támogatásával valósult meg.

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna
Operatőr: Szél Zsolt
Vágó: Násztor Róbert

Domovina – Duna – november 28., hétfő, 7:55
Ismétlés november 28-án, hétfőn 15:40-tól a Duna World-ön!

Szerkesztő–rendező: Antala Zsuzsanna
Műsorvezető: Antala Zsuzsanna

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább