Napközben: Válás - tartásdíj külföldön élő, magyar állampolgárok esetében

A november 17-i adás tartalmából.
 

– Válás – tartásdíj külföldön élő magyar állampolgárok esetében. Mit tehet a gyermekét/gyermekeit egyedül nevelő szülő, ha az elvált fél nem hajlandó a bíróság által megítélt tartásdíjat fizetni? Mely állam, mely hivatalától kérhet segítséget, jogtanácsot? Ha az elvált fél harmadik országba távozik, melyik állam előírásai vonatkoznak rá?

Hallgassa meg!

– Miközben egyre több korszerű mezőgazdasági járművet, eszközt szereznek be a kisebb-nagyobb gazdaságok, egyre égetőbb szakember hiánnyal kell szembenézniük, amikor üzemeltetni kívánják az új gépet. Az Agrárkamara és a mezőgép forgalmazók szakmai szervezete a szaktárcával együtt közös beszélgetésen fogalmazták meg a megoldás lehetőségeit, de a legnagyobb hazai ipari tömörülés is ugyanezt tette.

Hallgassa meg!

– Pénteken összegzik a szervezők az idei „Nagyapám háza” nevet viselő építészeti szakmai tábor tanulságait. A tábor célja a hagyományos építészeti módszerek, stílusok és anyagok átörökítése a fiatal építészek számára, akik már modern épületek megalkotásánál alkalmazhatják a tanultakat.

Hallgassa meg!

– Ma már elképzelhetetlen, hogy akár a legkisebb vállalkozás is képes legyen piacon maradni állandó újítás nélkül, hiszen mindig kicsit többet, kicsit mást kell nyújtani, mint a versenytársak. Egészen apró ötlet is lehet előremutató, a lényeg az, hogy más még nem találta ki. Hogyan lehet elsajátítani ezt a szemléletet, hogy lehet ébren tartani éveken, évtizedeken át, milyen területeken lehet a leglátványosabb eredményeket elérni?

Hallgassa meg!

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Napközben – Kossuth – november 17., csütörtök, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább