Alpok-Duna-Adria: A virágok szigete

A november 3-i adás tartalmából.
 

Az Alpok, a Duna és az Adria mentén fekvő országok közös televíziós műsora.

– Martin Albrecht-t, a német műrepülő pilótát a bajoroknál a legjobbak között tartják számon. Technikai sportról lévén szó, a sikerében nagy szerepet játszik, hogy annál a cégnél dolgozik, ahol fa propellereket gyártanak. A feladata az, hogy tesztelje, az újonnan születő ötletek közül melyeket lehet megvalósítani.

– Kevesen tudják, hogy egyes keselyűfajták az Alpok vidékén is őshonosak. Megóvásukra Friuli-Venezia- Giulia tartományban elindítottak egy keselyűmentő programot, amely a térségben fészkelő madarak számának növelését célozta. A projektnek köszönhetően mára az Udine környéki Cornino-tavi Tájvédelmi Körzet büszkélkedhet Olaszországban a legnépesebb keselyűpopulációval.

– Hiába nevezik a virágok szigetének a horvátországi Ilovik-ot, ez is kevés ahhoz, hogy a lakosai elkerüljék az Adrián található hasonló települések sorsát, az elvándorlást. A nehéz körülmények ellenére sokakat ide húz valami. Nyugdíjasként vagy családalapítóként egyaránt érkeznek ide. Vajon miben rejlik a sziget vonzereje?

– A divat, a szépség, és a kelmék nemcsak a nőket érdeklik, hanem egyre inkább a férfiakat is. Erről árulkodik két dél-tiroli fiatalember hobbija: egyikük modellként dolgozik, a másik pedig a régió első férfi divatblogját szerkeszti.

Szerkesztő: Sári Zsuzsa

Alpok-Duna-Adria – Duna TV – november 3., csütörtök, 7.55
Ismétlés november 3-án, csütörtökön 15:35-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább