Napközben: Téli gumi és hólánc

A Napközben október 25-i adásának tartalmából.
 

-Vannak olyan országok, ahol zimankós időben tilos téli gumi vagy akár hólánc nélkül közlekedni. De vajon mi hogyan készülünk föl a téli közlekedésre? Lecseréljük-e az abroncsokat, átállítjuk-e vezetési szokásainkat a megváltozott útviszonyokra? Mit tehetünk, hogy hóban-fagyban is biztonságosan közlekedjünk?

Hallgassa meg!

 
-Sokan választják manapság az élettársi közösséget. Azonban sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez milyen jogokkal és kötelességgel jár, ami a kapcsolat végén jelentkezhet problémaként. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara egy kvíz segítségével igyekezett válaszokat adni azokra a kérdésekre, amelyek a leggyakrabban felmerülnek. Azt is bemutatjuk, melyek a legjelentősebb különbségek a házasság és az élettársi kapcsolat között.

Hallgassa meg!

 
-A hideg idő beköszöntével egyre többen panaszkodnak derékfájásra. Sokan küzdenek a becsípődéssel, ami nem ritkán napokra mozgásképtelenné teheti az érintettet. Mi okozza a fájdalmat? Hogyan kezelhető a derék ilyen problémája, és mely esetekben kell feltétlenül orvoshoz fordulni, mert komolyabb bajt jelezhet a fájdalom?

Hallgassa meg!

 
-Intelligens gyalogátkelő, világító kerékpárút és persze megfelelő öltözék. Mind olyan kellék, amely biztonságossá teszi a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, a gyalogosok és a kerékpárosok célba jutását az egyre hosszabb sötét napszakokban. Hogyan védjük egymást és magunkat a balesetektől?

Hallgassa meg!

 
Napközben – Kossuth – október 25., kedd, 9:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább