Vasárnapi újság: Emléktúra ’56

Az október 23-i adás tartalmából
 

– A forradalom emlékezete – Rácz Sándor archív felvételről 1987. a BBC magyar adásának készített interjú részlete: a munkástanácsok megalakításáról.

Hallgassa meg!

-Békéssámsonról indult a Magyar Ellenállási Mozgalom 1951-ben. Röpcédulákat gyártottak és terjesztettek 1955-ig, a lebukásukig. 20 fiatalember, a résztvevők közül már csak Arany-Tóth Ferenc él.

– Emléktúra ’56. A Testnevelési Egyetem, a Római Magyar Nagykövetség teljesítménytúrája, valamint összeállítás az 1956-os olimpiáról.

Hallgassa meg!

– Lélektől lélekig : Kiss-Rigó László katolikus megyéspüspök gondolatai.

– Osváth György visszaemlékezése 56-ra. Ő állt Nagy Imre mellett a Parlament erkélyén, disszidált, majd a magyar emigráció egyik vezéralakja lett.

Hallgassa meg!

– Az ENSZ 1956-ban sem tette meg, amit megtehetett volna, és ma sem eredményes sem a békefenntartásban, sem a béketeremtésben. Ráadásul most új főtitkára lesz. Kovács István az Alapjogokért Központ igazgatóját kérdezzük.

Hallgassa meg!

-Hangképes összeállítás a 10 évvel ezelőtti eseményekről, amikor Gyurcsány Ferenc irányítása mellett könnygázt vetettek be a békés tüntetők ellen.

-Az én ’56-om sorozat.

-Újra végigjárták Szepsi Csombor Márton 400 évvel ezelőtti Európa-körútját. Könyv született belőle. A szerzővel, Szalai Attilával beszél ITGY.

Hallgassa meg!

-Kingyesi barátok. A Feszty-család birtokán együtt vacsorázgattak Feszty Árpád, Bródy Sándor, Gárdonyi Géza, Jókai Mór annak idején. A tanya gerendáira írogattak. Ma a leszármazottak találkoznak egymással és újra élesztik azt a szellemiséget.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – október 23., vasárnap, 6:00

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább