×

Túl az Óperencián - Iván Ildikó - 43. hét

A Túl az Óperencián 43. heti ajánlója
 

A szoprán operaénekesnő a Zeneakadémia debreceni tagozatán 1980-ban fuvolaművészi, 1984-ben énekesi, 2004-ben művésztanári diplomát szerzett.
Pályafutását a debreceni Csokonai Színház operatársulatánál kezdte, s miután 1984-ben a Karlovy Vary-i énekversenyt megnyerte, a szófiai énekversenyen pedig harmadik lett, a bolgár főváros operaháza őt szerződtette a Rigoletto Gildájának szerepére. Néhány évvel később, 1988-ban a stuttgarti Geszty Szilvia-koloratúrversenyen is első helyezést ért el, ezt követően pedig a bonni operaház kínált neki szerződést. Külföldön töltött évei során Plácido Domingo, Marton Éva és Edita Gruberová társaságában egyaránt énekelt. 1995-ös hazatérése után prózai darabokban is rendszeresen szerepelt, operaénekesként pedig a Magyar Állami Operaházban lépett színpadra. Napjainkban a budapesti Vienna Konservatorium énektanáraként tanít.
Mindig is büszkén vállalta, hogy az operaszerepek mellett operettet, sőt prózát is játszik. 1996-ban a Marica grófnő átdolgozásának TV változatában, a Rökk Marika mellett játszotta Marica szerepét.
Várunk minden kedves hallgatót szeretettel: Nagy Ibolya szerkesztő-műsorvezető

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább