Napközben: Gyűjtőkémények

A Napközben október 24-i adásának tartalmából.
 

Gyűjtőkémények – a társasházakban sokszor egy kéménybe sok lakás csatlakozik. Ebben az esetben minden lakásban ugyanolyan teljesítményű típusú kazánnak kell lennie. Ha a kéménybe zárt égésű (de nem kondenzációs) kazán van bekötve, és az elromlik, nem tudják a lakók kicserélni, ugyanis ezeket már nem lehet kapni. Modern, kondenzációs kazánt azért nem tudnak venni, mert akkor a többi lakásnak is át kéne erre állnia, hiszen csak uo. típusú kazánt köthetnek be a kéménybe. Róka fogta csuka. Kb. 65 ezer kéményről van szó (250-300 ezer háztartás), jellemzően 10-15 éve épült társasházakban.

Hallgassa meg!

Október 17-től 150 százalékkal többet fizetnek az anyatejért a kismamáknak. A szoptatásról, a tej áráról, az előtte lévő kötelező szűrővizsgálatokról beszélgetünk.

Hallgassa meg!

Egy történet nyomán: a behajtó cég olyan céges fizetési elmaradást követel, ami vagy elévült, vagy soha nem is volt, de ezt nem lehet bizonyítani, pl. jellemzően ilyen egy régi parkolási bírság vagy egy 8-10 éves mobilszámla. Ez most viszonylag elterjedt gyakorlat.

Hallgassa meg!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felszólította a közüzemi szolgáltatókat, hogy vizsgálják felül számlaküldési gyakorlatukat. A fogyasztók ugyanis sokszor úgy kapják meg a számlákat, hogy alig van pár napjuk a befizetésre.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 24., hétfő, 9:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább