A régiek szinte mindenbe tettek szalonnát. Került a bosporos nevű borsos pecsenyébe, a vetrecébe. Ezzel készült a töltött tehén lép, no meg a hajdúkásának nevezett köleskása. A középkori szakácskönyvek megkülönböztettek kövér-, ó-, és új szalonnát, sőt legrégebbi kéziratos receptgyűjteményünk a Szakácstudomány avas szalonnát javasol a juhhús répával nevű ételbe. Ha bor, búza, szalonna van, akkor minden van. Régen a bort, búzát, békességet – köszöntés is így hangzott: bort, búzát, szalonnát. Így gondolja ezt a műsor vezetője, Vinkó József is, aki ezúttal Gál József, hentessel, Mogyorósi Gábor séffel, és Pál István Szalonna prímással osztja meg “zsíros” gondolatait.
Szellem a fazékból – Kossuth – október 22., szombat, 9:30
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.