Vasárnapi újság: Az Alaptörvény módosítási javaslat elemzése ifj. Lomnici Zoltánnal

Az október 16-i adás tartalmából.
 

Védőbástya és mérföldkő. Az Alaptörvény módosítása végre kimondja, milyen viszony áll fenn az uniós jogrend és a nemzeti alkotmány között. Az alkotmányjogász, ifj. Lomnici Zoltán elemzése a népszavazás után beterjesztett Alaptörvény módosítási javaslatról és arról, milyen módon befolyásolhatja Brüsszel kvótaterveit a magyar Alaptörvény módosítás.

Hallgassa meg!

Ügyészek, vérbírák, megtorlások. Két konferencián is elemezték az 1956 utáni joggyakorlat törvénytelenségeit, a bosszúhadjáratban részt vállaló ügyészek és bírák tevékenységét. A katonai ügyészségről Zinner Tibor jogtörténész, a szovjet megszállók szerepéről Jobbágyi Gábor történész, a bírák helyzetéről Darák Péter a Kúria elnöke, a polgári ügyészség politikai irányításáról Földváryné Kiss Réka a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke mond véleményt.

Hallgassa meg!

Egy a nemzet. A Civil összefogás Fórum gyűjtést rendezett a villámcsapás következtében leégett atyhai templom újjá építéséért. A pusztulás pillanatait Adorján Imre plébános idézi, a gyűjtés eredményéről Bencze Izabella számol be.

Hallgassa meg!

Az utolsó Szabad Nép kiadástól az 56-os forradalom eltiprásáig – a magyar szabadságharc 13 napjának irodalma. Az alkotások sokaságáról Szigethy Gábor színháztörténész beszél.

Hallgassa meg!

Munkanélküliség vagy munkaerő-hiány? Mi az oka annak, hogy az építőipar, a mezőgazdaság és a vendéglátás is szakemberhiánnyal küzd? Mit tehet, és mit tesz a szakma és a kormányzat a helyzet javításáért? Erről beszél Lőrincz Andor a KÉSZ Ipari Gyártó kft. képviselője, Horváth Tihamér a SZÉP kártya egyik ötletgazdája és Zászlós Tibor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke.

Hallgassa meg!

Egészség-ügyek. Miért okozhat az orvosok béremelése néhány esetben bércsökkenést és hogyan ellensúlyozza ezt a kormányzat? Milyen működési költségek hogyan csökkenthetők anélkül, hogy a kórházak megfelelő működése veszélybe kerülne? Testi és lelki egészségünk kérdéseiről beszél Balog Zoltán az Emberi Erőforrások minisztere.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – október 16., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Zenei szerkesztő: Gere Erzsébet

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább