Szellem a fazékból: San Sebastian - Gasztronomika Fesztivál

Az október 15-i adás tartalmából
 
Hallgassa meg!

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg San Sebastianban október elején a Gastronomika fesztivált, a világ legnevesebb csúcsgasztronómiai eseményét. 3 nap alatt 217 szakmai előadás hangzott el, 37 nemzet félezer szakújságírója képviseltette magát. Az egybegyűlt séfek összesen 70 Michelin-csillaggal büszkélkedhettek, az auditóriumban kétezer hallgató előtt zajlottak az előadások, a piactéren 1200 kiállító kínálta termékeit, a látogatók száma 3 nap alatt 13 ezerre rúgott. A Gastronomikára még soha nem hívtak meg egyetlen országot sem Kelet-Európából. Hát itt volt díszvendég Magyarország, és óriási sikert aratott. Vinkó József elmeséli élményeit és ezúttal a küldöttség tagjai segítik munkáját. Bíró Lajos és Ruprecht László séf, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője, Mészáros Gabriella, borszakértő, Vajda Pierre gasztrokritikus, valamint Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke mesélik el, hogyan szerepelt a magyar küldöttség San Sebastianban.

Szellem a fazékból – Kossuth – október 15., szombat, 9:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább