Napközben: Október a látás hónapja

A Napközben október 4-i adásának tartalmából
 

Külföldről hazaérkezők elhelyezkedése
Bár még mindig nagyon sok fiatal próbál külföldön szerencsét, egyre kedvezőbbek itthon az álláskeresés feltételei. Új jelenség, hogy egyre többen szeretnének 4-6 év külföldi munkatapasztalat után haza térni, itthon megfelelő munkát találni, és persze a külföldi tapasztalataikat, tudásukat kamatoztatni. Mennyire tudnak a magyar munkaadók versenyezni a kinti bérekkel, körülményekkel, mi egyebet nyújthat a hazai környezet, ami pénzben talán nem megfogalmazható? Hogyan segítenek a profi tanácsadók?

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Október a látás hónapja

„Ingyenes szűréssel hívják fel idén is a látszerészek a tisztánlátás fontosságára, a figyelmet. De milyen sűrűn kell megvizsgáltatni a látásunkat? Kell-e rögtön szemüveg, ha korral kicsit gyengül a szemünk? Megelőzhető-e a fiatalabbaknál, hogy a számítógép, tv túl korán rombolja a látásuk?”

Hallgassa meg!

Országos étterem hét

Az Országos Étterem Hét során számos helyen kóstolhatjuk, és értékelhetjük a kedvezményes menükínálatot. De mit várunk el egy étteremtől, mikor megyünk be, és mennyit vagyunk hajlandóak adni érte? Kiszolgálja-e a hazai vendéglátópiac a hétköznapi közönséget is? Van-e éttermi stílus divat, létezik-e az ízekben még az elcsépelt gulyás mellett a magyar jelleg?

Hallgassa meg!

Kutyatámadás

Október 4. az állatok világnapja, a helyes kutyatartásra szeretnénk felhívni a figyelmet. Múlt héten született ítélet egy borsodi halálos kutyatámadás ügyében. Mit lehet tenni az újabb esetek elkerülése érdekében? Hogyan kell helyesen tartani, nevelni a harciasabb természetű ebeket? Honnan tudhatjuk, hogy komolyabb veszélyt jelentenek? Felelősségre vonható-e a gondatlan gazda?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 4., kedd, 9:00

Szerkesztő: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább