Napközben a mellrák elleni küzdelemről

A Napközben október 6-i adásának tartalmából
 

Hallgassa meg!

Napközben a mellrák elleni küzdelemről
Október az NFL-ben a mellrák elleni küzdelem hónapj hosszú évek óta. Minden évben több millió dollá gyűlik össze és ezt szervezi meg 2009 óta itthon a steelers.hu szerkesztősége. Idéna Telekom Veszprém, a MAC Budapest és a Magyar Amerikai Futball Szövetség csatlakozott. Ki, hogyan használja az összegyűlt pénzt? Mekkora sikere van kezdeményezésnek? A magyar nők hány %-a ját mellrákszűrésre? Segítenek-e az ilyen kezdeményezések? Hogyan előzhető meg, miként gyógyítható a mellrák? milyen rizikófaktorok vannak?

Hallgassa meg!

A dizájn és a kreatívipar egyre erősödő szerepe hazai termékek értékesítésében
Szeptember 23 – október 2-ig tartották a Design Hetet Budapesten és díjazták a legjobb hazao tercezőket. Az elmúlt években rengeteg magyar tervező nyerte a design Oscart a Red dot díjat különböző kategóriákban. A kreatívipar és a design a termékek értékesítésében, eladásában is egyre nagyobb szerepet játszik. Hogy állunk ezen a téren nemzetközi összehasonlításban? Mi is az a kreatívipar? mennyire fektetnek erre hangsúlyt a magyar vállalkozások? És miért tartják vagy nem tartják fontosnak? A magyar tervezők itthon vagy külföldön érvényesülnek elsősorban? Mi a menete annak, hogy egy újdonságot egy tervet levédessenek itthon?

Hallgassa meg!

A kuponos vásárlás problmémái
Beköszöntött az ősz és ezzel együtt a ruhatár csere is. Ehhez kínálnak segítséget – többek között- az ismert női magazinok kuponos akciói. A meghirdetett akciós időszakok során azonban érdemes odafigyelni arra, hogy valóban kedvezőbb áron jutunk-e hozzá a kiválasztott termékekhez, vagy szolgáltatásokhoz. Évről évre számtalan panasz érkezik a a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is az akciókkal kapcsolatban. Mi okozza a legtöbb panaszt? Mire kell figyelni a kuponok beváltásakor? Miért ennyire népszerű a kuponos vásárlás:

Hallgassa meg!

Szervezetünk őszi vitaminszükséglete.
Itt az ősz, rendkívül változékony az időjárás, könynen megfázhatunk, megbetegedhetünk. Hogyan tudjuk megerősíteni a szervezetünket? Melyik vitamin, mire jó? Hogyan tudunk ezekhez hozzájutni a tablettákon kívül is? Ki, mit szedjen, egyen?

Napközben – Kossuth – október 6., csütörtök, 9:00

Szerkesztő: Cseszregi Balázs

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább