Vasárnapi újság: Út a forradalomba - Miklós Péter történész elemzése

A Vasárnapi újság október 2-i adásának tervezett tartalmából.
 

Az európai gazdasági közösségtől a véleménydiktatúráig. Hogyan és miért jutott el az Európai Unió a kölcsönös érdekeken nyugvó gazdasági együttműködéstől a moszkvai típusú döntéshozatali és végrehajtói gyakorlatig? Mráz Ágoston Sámuel elemzése.

Hallgassa meg!

Az író felelőssége. Jókai Anna gondolatai a nemzeti önrendelkezésről, a kultúrák és vallások ütközéséről és arról, mit kell tennie a civil állampolgárnak a nemzet megőrzése érdekében.

Hallgassa meg!

Civil kurázsi. A Civil Összefogás Fórum összegzése az EU és a V4-ek közötti véleménykülönbségekről, az USA és a NATO szerepéről, az EU és Törökország közötti megállapodásról, valamint a TTIP és a CETA kereskedelmi megállapodások Európai Unióra és Magyarországra vonatkozó hatásairól.

Hallgassa meg!

Szomorú évforduló – 70 éve születtek meg a Benes-dekrétumok. Az 1945 májusa és októbere között kiadott 143 elnöki rendeletből 13 közvetlenül, 20 közvetve sújtotta a magyar és a német kisebbséget. Miként lehetséges, hogy a kollektív bűnösség elve a szlovák és a cseh politika számára ma is érvényes, az Unió pedig hallgatólagosan elfogadja ezt?

Hallgassa meg!

Út a forradalomba. A hódmezővásárhelyi Emlékpont rendezvényén Miklós Péter történész elemezte az 1945-től 1956-ig tartó magyarországi eseményeket. Beszélgetés az előadóval.

Hallgassa meg!

A szocializmus alapjainak lerakása. A Nemzeti Emlékezet Bizottságának és az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának konferenciája a vidéki Magyarország kollektivizálásáról és a Kádár-korszak vidékpolitikájáról.

Hallgassa meg!

Együtt az országért. Hangképes beszámoló a bátonyterenyei Szent István parkban megtartott ökumenikus istentiszteletről, amelyet az október 2.-i népszavazás sikeréért tartottak. Náray Szabó Gábor a Professzorok Batthyány Körének elnöke, Heisler Róbert a CÖF országos koordinátora és Dancsó János asztalosmester, a rendezvény házigazdája mondja el gondolatait.

Hallgassa meg!

Helytörténet és hazaszeretet. Miért tartotta fontosnak Gergely István mérnök, hogy sok ezer órányi munkával elkészítse kétkötetes helytörténeti összeállítását, mely Csécse település múltját és értékeit mutatja be?

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – október 2., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Felelős szerkesztő: Nagy Katalin
Zenei szerkesztő: Gere Erzsébet

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább