Srpski ekran: Külföldön élő kortárs szerb írók

A Srpski ekran október 4-i adásának tartalmából
 

1. Külföldön élő kortárs szerb írók gyermekirodalmi antológia bemutatása

A Szerb Kultúra Hónapja keretében a budapesti Nikola Tesla Szerb Iskolában mutatták be a külföldön élő kortárs szerb írók gyermekirodalmi antológiáját.

2. Kerekasztal az ELTE-én a szerb nyelvről

A budapesti ELTE Szláv Intézetének szerb nyelv és irodalom tanszéke volt a házigazdája a kerekasztalnak, amely áttekintette a szerb nyelv és kultúra helyzetét és fejlődési irányait a diaszpórában. A témáról folytatott három órás vita során különböző területek szakértői kaptak szót: kulturális dolgozók, politikusok, tanárok, írók, újságírók az anyaországból és a diaszpórából.

3. Pesti Omnibusz – nemzetközi irodalmi est a Szerb Kulturális Központban

A hagyományos irodalmi találkozó, a Pesti Omnibusz összehozta a szerzőket és az írott szó szerelmeseit a régió több országából, valamint Franciaországból, Németországból, Ausztriából és az anyaországból.

4. Harmonikatábor Pomázon

A háromnapos szakmai továbbképzést tizenöt magyarországi harmonikás részére a hírneves harmonika virtuóz, Ljubiša Pavković vezetésével, Uroš Dimitrović, a Selo zenekar vezetője és a pomázi szerb önkormányzat szervezte. A látogatók számára harmonika kiállítást is szerveztek.

Srpski ekran – Duna – október 4., kedd, 7:25

Ismétlés október 4-én, kedden 15:05-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább