Napközben: Az Utcajogász egyesület

A Napközben szeptember 30-i adásának tartalmából
 

Az Utcajogász egyesület Budapesten több, mint 5 éve lát el ingyenes küszöb nélküli jogsegély-szolgálatot hajléktalanságban és lakásszegénységben élők számára.Célunk a tanácsadás, az információnyújtás, és az utcán élő hajléktalan embereket érintő problémák összegyűjtése, hogy szervezetten léphessünk fel a hatóságok, az állampolgárok és az intézmények túlkapásai és megkülönböztető gyakorlatai ellen. Múlt péntektől Pécsett is segítenek a rászorulókon.

Hallgassa meg!

Utazás kerekesszékkel, vagy fehér bot segítségével, akadálymentesen bejárható kiállítóterek, tapintható műemlékek, könnyen érthető, látható és hallható információk a turisztikai helyszíneken. Mit jelent az akadálymentes turizmus fogalma, és milyen megoldások segíthetik a mozgás-, látás- és hallássérült embereket a látványosságok felfedezésében?

Hallgassa meg!

Tizenhét ország egymillió diákja sportol egyszerre Európa-szerte – ez a Magyar Diáksport Szövetség víziója az idei Európai Diáksport Napjára. Szeptember 30-án várják minden általános és középiskola csatlakozását a legalább 120 perces programhoz, amelynek célja megismertetni a mozgás örömét az iskolás gyerekekkel. Miért fontos a sport a fiatalok számára, milyen lehetőségeik vannak a sportoláshoz, mit hozott a mindennapi iskolai testnevelés a diákok egészsége szempontjából.

Hallgassa meg!

Bozsik gazda kertészeti tanácsa . Színes: „Madárkavalkád” – ez a rendezvény az Európai Madármegfigyelő Napokhoz kapcsolódik.

Napközben – Kossuth – szeptember 30., péntek, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább