×

Egyéb

Domovina: Haluskarajongók

A Domovina szeptember 26-i adásában.

A szeptember 26-i Domovina Nógrád megyébe, Vanyarcra utazik, mégpedig a híres-neves, immár XIII. Haluskafesztiválra.

Miért haluska, nem pedig galuska? Mi a különbség? Melyik a finomabb: a juhtúrós, tehéntúrós vagy a káposztás? Melyik a legfinomabb, legideálisabb túró? Édes vagy savanyú káposztával készüljön? Kell-e a tésztába tojás vagy sem? S mi legyen az új fejlesztésű lecsóssal, kolbászossal vagy éppen a mákossal? Kézzel szaggassuk, nokedliszaggatóval vagy más módon? Miért jobb a százéves, fából készült szűrőkanál, mint modern változatai?
S vajon a hazai szlovák falvakban, főleg Vanyarcon, miért jelent egy ételnél jóval többet a haluska? Milyen kulturális vonatkozásai vannak?

Megtalálhatják a válaszokat, ha megnézik az egyik szlovák nemzeti eledelről, a haluskáról készült riportfilmünket.

szerkesztő-rendező: Antala Zsuzsanna
operatőr: Szél Zsolt
vágó: Fackelmann Rita
fotó: Fuhl Imre

Domovina – Duna – szeptember 26., hétfő, 7:55 
Ismétlés szeptember 26-án, hétfőn 17:10-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább